Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! İnsülin Türkiye'de üretilecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kronik bir hastalık olan Diyabette hayati öneme sahip İnsülin'in yerli üretimi için harekete geçtiklerini duyurdu.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2022, 23:24 Güncelleme 13 Nisan 2022, 23:35
Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! İnsülin Türkiye’de üretilecek

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Koca paylaşımında "İnsülin Türkiye'de üretilecek! Kronik bir hastalık olan Diyabette hayati öneme sahip İnsülin'in yerli üretimi için harekete geçtik. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu firmalara çağrıda bulundu. Kendi Covid-19 aşımızın üretiminden sonra sıra İnsülin'in yerlileşmesinde!" ifadelerini kullandı.



İşte Bakan Koca'nın o paylaşımı;



YERLİ İNSÜLİN ÜRETİMİ PROJESİ
Sağlık endüstrileri alanındaki yatırım, üretim ve ihracatın artırılması, teknolojinin geliştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi, Türkiye için stratejik öneme haiz ürünler arasında değerlendirilen insülin üretimi için yakın zamanda proje duyurusuna çıktı.

TİTCK tarafından yayımlanan duyuruda, "Hücreden İtibaren Yerli İnsülin Üretimi Projesi" için istekli firmaların Komite tarafından değerlendirileceği bildirildi.

Türkiye'nin tamamen yerli imkanlarla insülin üretmesine olanak sağlayacak projenin tamamlanması, hem diyabet hastaları hem de bu ürünlerin yurt dışından tedarik edilmesi nedeniyle ortaya çıkan milyonlarca liralık kaybın önlenmesi açısından önem taşıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN