Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? TÜBİTAK STAR nedir? Başkan Erdoğan duyurdu!

Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gençlerimize bir müjdemiz daha var. Salgının ilk yılında Star dediğimiz stajyer araştırmacı burs programını uygulamaya almıştık. Onların daha öğrenci iken kıymetli tecrübeler edinmelerini sağladık. Bugün almaya başlayacağımız yeni çağrı ile 300'ü arkeoloji projelerinde görev almak suretiyle 2 bin 300 öğrencimizi destekleyeceğiz." dedi. Peki, TÜBİTAK STAR nedir? Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte merak edilenler!

Giriş Tarihi 01 Mart 2022, 13:08 Güncelleme 01 Mart 2022, 13:08
Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? TÜBİTAK STAR nedir? Başkan Erdoğan duyurdu!

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan Kabine toplantısında STAR bursuyla alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Salgının ilk yılında Star dediğimiz stajyer araştırmacı burs programını uygulamaya almıştık. Onların daha öğrenci iken kıymetli tecrübeler edinmelerini sağladık." sözlerine yer vererek, 300'ü arkeoloji projelerinde görev almak suretiyle 2 bin 300 öğrenciye destek müjdesini verdi. Peki, TÜBİTAK STAR nedir? Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? İşte merak edilenler!

Gençlere TÜBİTAK ile ilgili bir müjdelerinin daha olduğunu söyleyen Erdoğan, "Salgının ilk yılında kısaca 'STAR' dediğimiz Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nı uygulamaya almıştık. Bu projeyle binlerce gencimizi TÜBİTAK tarafından uygulanan ya da desteklenen projelere dahil ederek onların daha öğrenciyken çok kıymetli tecrübeler edinmelerini sağladık.

STAR programını Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızı da dahil ederek yeniden açıyoruz. Bugün almaya başlayacağımız yeni çağrıyla 300'ü arkeoloji projelerinde görev almak üzere 2 bin 300 üniversite öğrencimizi destekleyeceğiz. Gençlerimiz maddi katkının ötesinde bilim ve teknoloji alanlarında araştırma yapacak ve kıymeti parayla ölçülemeyecek bir saha tecrübesi edinecekler. Bu programın da hayırlı olmasını diliyorum."
diye konuştu.

TÜBİTAK STAR NEDİR?

TUBİTAK STAR bursuyla ilgili şu bilgileri veriyor; "Nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefimiz doğrultusunda, lisans öğrencilerimizin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla STAR Programı hazırlanmıştır.



STAR**, Stajyer Araştırmacı Burs Programı kapsamında Lisans Öğrencilerine Yönelik Araştırma Projeleri çağrısına başvuran ve/veya bu programdan destek almaya hak kazanan ve destek alan kişilerle ilgili işlem ve yükümlülükleri kapsar.TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilir."

STAR BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (e-bideb.tubitak.gov.tr) üzerinden çevrim içi olarak yapılır. Elektronik başvuru sistemine yüklenen dosyaların açıldığının ve doğruluğunun başvuru sahibi tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir.

Çevrim içi başvuru haricinde BİDEB'e e-posta/posta ile veya başvuruların kapanmasından sonra gönderilen belgeler değerlendirmeye alınmaz.