Son dakika: Konya'da feci trafik kazası: Tur otobüsü devrildi 6 kişi öldü 42 kişi yaralandı! Ölenlerin kimlikleri belli oldu

Son dakika haberi... Konya'da tur otobüsü şarampole devrildi. Konya Aksaray Karayolu’nda yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 6 kişi yaşamını yitirdi, 42 kişi yaralandı. Korkunç kazada Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mustafa Karakan, Mehmet Alçıl, Büşranur Kaçan ve Aslıhan Akdoğan hayatını kaybetti. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Uzun süre trafiğe kapatılan kara yolu devrilen otobüsün kaldırılmasıyla tek şeritten ulaşıma açıldı. Son dakika gelişmesine göre otobüs şoförleri gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 19 Şubat 2022, 09:18 Güncelleme 19 Şubat 2022, 13:03
Son dakika: Konya’da feci trafik kazası: Tur otobüsü devrildi 6 kişi öldü 42 kişi yaralandı! Ölenlerin kimlikleri belli oldu

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... İzmir'den Kapadokya'ya gezi için gidenleri taşıyan tur otobüsü Konya - Aksaray karayolunun 47. kilometresinde tipi ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi.

Kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.



Kaza yerine ulaşan itfaiye ve AFAD ekipleri kurtarma çalmalarına aşlarken, sağlık ekipleri de yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.



Polis ve jandarma geniş güvenlik tedbirleri alarak karayolunu trafiğe kapattı. 6 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 42 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

ŞOFÖRLER GÖZALTINA ALINDI
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, ''Konya -Aksaray yolu 50'nci kilometresinde sabah saat 06.38 sularında 2 şoför, 45 yolcunun bulunduğu tur otobüsünün tek taraflı trafik kazası neticesinde 5 vatandaşımızın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Olayla ilgili olarak derhal soruşturma başlatılmış olup, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz koordinesinde olay yeri işlemleri, adli işlemler ve otopsi işlemleri için 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Kazaya karışan otobüsün 2 şoförü yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınmıştır'' denildi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU!
Sabah'ın haberine göre korkunç kazada Yasemin Özkan, Nazan Uysal, Mustafa Karakan, Mehmet Alçıl, Büşranur Kaçan ve Aslıhan Akdoğan hayatını kaybetti.

BAKAN SOYLU, KAZA HAKKINDA BİLGİ ALDI
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Burada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Özkan'ın telefonundan yaralılardan tur rehberi Efe Taş ile görüştü, kaza hakkında bilgi aldı.

Soylu, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

EMNİYET KEMERİ HAYATINI KURTARDI
Tedavisi süren Taş, yaptığı açıklamada, yolda buzlanma, tipi ve rüzgarın olduğunu belirterek, "Araç savrulunca kaptan hakimiyetini kaybetti, sağ şarampole yuvarlandı. En öndeydim, emniyet kemerim bağlıydı. Kapadokya'ya gidiyorduk. Yolculuğa çıkarken emniyet kemeri uyarılarımızı yapmıştık. Çok feci bir kazaydı. Hızımız yavaştı, yerler buz olduğu için kaza yaptık." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN