15 tatil ne zaman bitecek? 2. dönem ne zaman başlıyor? MEB 2021-2022 yılı eğitim yılı takvimine göre sömestr bitiş tarihi...

2. dönem ne zaman başlıyor? 15 tatil ne zaman bitecek? MEB 2021-2022 yılı eğitim yılı takvimine göre sömestr bitiş tarihi nedir? Sorgulamaları arama motorları üzerinden sıklıkla yapılıyor. Milyonlarca öğrenci yarı yıl tatilini yaşarken bir yandan da ikinci dönem derslerinin hangi tarihte başlayacağını merak ederek araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre tüm bilgiler haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 31 Ocak 2022, 09:06 Güncelleme 31 Ocak 2022, 09:06
15 tatil ne zaman bitecek? 2. dönem ne zaman başlıyor? MEB 2021-2022 yılı eğitim yılı takvimine göre sömestr bitiş tarihi...

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci ve velisi 21 Ocak Cuma günü başlayan yarı yıl tatilinin ne zaman sona ereceğini, uzatılıp uzatılmayacağını araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2021-2022 yılı eğitim ve öğretim yılı takvimine göre tatil tarihleri de belli oldu ve sömestr yanı sıra ikinci ara tatil, okulların kapanacağı tarih de belirlendi. Peki 2. dönem ne zaman başlıyor? 15 tatil ne zaman bitecek? Sömestr bitiş tarihi nedir? İşte yanıtı…

2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sömestr tatili 24 Ocak'ta başladı. 2021-2022 MEB takvimine göre 4 Şubat'ta yarıyıl tatili sona erecek. Öğrenciler 7 Şubat Pazartesi okullarına dönecek.

YARIYIL TATİLİ UZAYACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Yarıyıl tatili uzatılacak mı?' sorusuna "Arkadaşlar biz bu süreçte bilimsel verilerle elektronik takip sistemi oluşturduk. Verilere bakarak konuşuyoruz. Dolayısıyla şu an için yarıyıl tatilini uzatmamızı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu değildir." yanıtını verdi. Özer, " 7 Şubat tarihinde 2. döneme kaldığımız yerden aynı kararlılıkla yüz yüze eğitime devam etmek için okullarımızı açacağız." dedi.

MEB 2021 - 2022 RESMİ TAKVİMİ

MEB'in Twitter hesabından yapılan açıklamada "2. dönem ara tatili 11-15 Nisan, Karneler 17 Haziran 2022'de dağıtılacak." denildi.

''HEM ÖĞRENCİLERİMİZ HEM ÖĞRETMENLERİMİZ 2 HAFTA DİNLENECEKLER''

İstanbul'un Esenler ilçesinde açılacak olan Tuna Eğitim Vadisi Temel Atma Töreni'ne katılan Bakan Özer, öğretmenlerden yarıyıl tatili için öğrencilere ödev vermemelerini istedi.

Bakan Özer şunları söyledi: "Öğretmenlerimiz beklenenin çok üzerinde bir aşılanma oranına sahip oldular. Onun için ben eğitim sistemimizin bel kemiği olan kıymetli öğretmenlerimizi bu fedakarlıklarından dolayı kutluyorum. İnşallah Cuma günü iki haftalık yarıyıl tatiline gireceğiz. Öğretmenlerimizden de küçük bir istirhamımız var.

Öğrencilerimize bu hafta içerisinde ödev verilmesin. Özellikle eğitime yeni başlayanlar hariç diğer öğrencilerimizin hepsi bu bir yıllık aradan sonra ilk aylarda eğitim öğretime başlama konusunda gerçekten ciddi bir imtihan verdiler. Onun için bu beş aylık yoğun eğitimden sonra onların da iki hafta dinlenmeye ihtiyaçları var. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz de bu iki hafta içerisinde öğrencilerimize ödev vermeyecekler. Hem öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimiz ilk hafta dinlenecekler inşallah."