Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından çarpıcı mesajlar verdi: 20 Aralık'ta panik havasını dağıttık

Türkiye’nin bir daha geçtiğimiz aylardakine benzer dalgalanmalar yaşamaması için gereken her tedbiri aldıklarını söyleyen Erdoğan, “Kısır hesaplarla hareket ederek ülkemize zarar verenleri affetmeyeceğiz” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2022 Güncelleme 20 Ocak 2022, 06:58
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısının ardından çarpıcı mesajlar verdi: 20 Aralık’ta panik havasını dağıttık

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan, Kabine toplantısının ardından çarpıcı mesajlar verdi:



20 Aralık'ta bir tedbir paketiyle panik havasını dağıttık. Kur korumalı TL mevduat sistemine katılım, 163 milyar TL'ye ulaştı.



Siyasetinden ekonomisine kadar tüm unsurlarıyla küçük iç sarsıntılar ve dış baskılarla yerle yeksan olan Türkiye fotoğrafı geride kalmıştır.



Kendi ülkesinin ve ekonomisinin felaketi pahasına aç gözlülük yapanlara hareket alanı bırakmamakta kararlıyız.



Ülkemizde döviz mevduat hesapları hala yüksek seviyededir. Vatandaşlarımızı dövizden kendi paramıza ve kendi paramızla yürütülen finansal enstrümanlara geçmeye davet ediyoruz.



Ülkemizin geliştirdiği TURKOVAC aşımız sayesinde artık kendimize daha güvenle bakıyoruz. Aşı geliştirme ve üretimi konusunda devam eden çalışmalarımızla yakın gelecekte Türkiye bu alanda dünyanın en önde gelen merkezlerinden biri haline dönüşecektir.



Tarım ürünleri zararlarının karşılanması konusunda AFAD üzerinden 200 milyon liralık bir kaynak.



MUHTAR MAAŞI 4 BİN 253 TL OLDU
Başkan Erdoğan, Külliye'de muhtarları ağırladı. "Muhtarlar candır. Yoldaştır, onlar sırtınızı dayayacağınız birer dağdır" ifadesini kullandı. Başkan Erdoğan, yaklaşık 1500 muhtarın hazır bulunduğu toplantıda, "Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine, yani 4253 liraya yükseltme kararı aldık" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN