Başkan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Afrikalı gençlerle buluştu

3. Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Afrikalı gençlerle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde bir araya geldi. Görüşmede Afrikalı bir genç Mehmet Akif Ersoy şiiri okuyarak Başkan Erdoğan'a sürpriz yaptı. Togo uyruklu ismi Faruk olan bir başka genç de 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını okuduğunu belirterek Erdoğan'a 'kaleminize sağlık' dedi.

Giriş Tarihi 17 Aralık 2021, 19:32 Güncelleme 17 Aralık 2021, 22:49
Başkan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde Afrikalı gençlerle buluştu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde 3. Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Afrikalı gençlerle bir araya geldi.



Gençlerin ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin fahri temsilcileri olacağının altını çizen Başkan Erdoğan, samimiyetlerinden ötürü bahtiyarlık duyduğunu da söyledi.



Erdoğan, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden de bir paylaşım yaptı ve "3. Türkiye - Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle Afrikalı gençlerle Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde bir buluşma gerçekleştirdim. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin fahri temsilcileri olacak bu gençlerimizin samimiyetinden büyük bir bahtiyarlık duyuyorum" ifadeleri kullandı.



İşte Başkan Erdoğan'ın o paylaşımı;



Videoda, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Çad vatandaşı Ömer Yahya'nın, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Zulmü alkışlayamam" şiirini okuduğu bölüm yer aldı.

Yahya'nın şiirinin ardından Erdoğan, "Maşallah benden iyi okuyorsun bu şiiri. Ben bu şiirle birincilik almıştım." dedi.



"KALEMİNİZE SAĞLIK"
Afrikalı gençlerle buluşmada dikkat çeken bir an da yaşandı.



'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' isimli kitabını okuyan Togolu Faruk, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a 'kaleminize sağlık' dedi.

Faruk, kitabın içende anlatılanların Afrikalılar için ne kadar önemli ve doğru olduğunu belirtti.



Başkan Erdoğan da konuya ilişkin bir tweet paylaştı.




"ADALET MÜCADELEMİZİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ"
Erdoğan paylaşımında, "Afrikalı gençlerle buluşmamızda, kitabımı okuyan Togolu bir gencimizle Daha Adil Bir Dünya'nın nasıl mümkün olacağını konuştuk. İnşallah Afrikalı kardeşlerimizle dayanışmamızı güçlendirerek adalet mücadelemizi başarıya ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanlığı İletişm Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ndeki buluşmaya ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu.

Altun paylaşımında, "Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu..." ifadelerini kullandı.