Son dakika: TBMM'de gerginlik! MHP'li Olcay Kılavuz "Selahattin Demirtaş teröristtir" dedi HDP'liler çıldırdı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un, "Selahhatin Demirtaş bir teröristtir" sözü üzerine komisyonda tartışma çıktı. MHP milletvekilleri ve HDP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Çıkan arbedede AK Parti milletvekilleri araya girdi. Yaşanan olay nedeniyle komisyona ara verildi.

Giriş Tarihi 22 Kasım 2021, 21:32 Güncelleme 22 Kasım 2021, 22:33
Son dakika: TBMM’de gerginlik! MHP’li Olcay Kılavuz Selahattin Demirtaş teröristtir dedi HDP’liler çıldırdı

İÇİNDEKİLER

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda MHP ve HDP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeler sırasında MHP ve HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

"DEMİRTAŞ TERÖRİSTTİR"
Komisyonda gece saatlerinde yine tartışma yaşandı. MHP Mersin Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, "Selahattin Demirtaş şerefsiz bir teröristtir" dedi. Bunun üzerine HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, "Tetikçi" diye bağırdı. AK Parti ve MHP sıraları ayağa kalktı.

HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, "Gelin" diye bağırdı. Bu sırada Olcay Kılavuz ile MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, muhalefet sıralarına doğru yürüdü. Karşılıklı itiş kakış yaşanırken Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ara vermek zorunda kaldı.

Görüşmeler başladığında bu sefer de bürokratların görüntü çekmesi sebebiyle CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'dan itiraz geldi. Tanal bürokratların yanına giderek tepki gösterdi. Görüşmelerde tekrar sesler yükseldi.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, tekrar ara vermek zorunda kaldı ve grup sözcülerini görüşmeye çağırdı. Bu sırada Süleyman Soylu, "Ben altı yıldır ilk kez böyle bir bütçe görüyorum. Bunun sebebi de Engin Özkoç'tur. Talimatı da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan almıştır" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN