AK Parti'nin son anketi gençlerle ilgili yapılan olumsuz algıyı çürüttü! Dikkat çeken sonuç

AK Parti Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarla gençlere ulaşırken, gençlerin AK Parti'ye karşı ilgisinin az olduğu, partinin gençlere erişemediği yönündeki iddialar ile ise anket çalışmalarıyla çürütüldü.

Giriş Tarihi 03 Kasım 2021, 10:40 Güncelleme 03 Kasım 2021, 10:58
AK Parti’nin son anketi gençlerle ilgili yapılan olumsuz algıyı çürüttü! Dikkat çeken sonuç

İÇİNDEKİLER

AK Parti, gençlik hareketi başlatıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin düzenlediği dev organizasyonda 16 Kasım'da Ankara'da gençlerle büyük şölende buluşacak. Yerel Yönetim Gençlik Festivali adı altında düzenlenecek etkinlik geçen hafta Başkan Erdoğan tarafından açılan Başkent Millet Bahçesi'nde yapılacak.

Etkinlikte AK Partili 840 belediye stant kuracak, gençlere yönelik yaptıkları faaliyetlerin tanıtımını yapacak. Gençler ilgi alanlarına göre belediyelerden destek alacak. Binlerce gencin katılması beklenen etkinlikle Alişan başta olmak üzere sevilen sanatçılar ve sosyal medya fenomenleri sahne alacak. Gençler arası yarışmalar düzenlenecek.

GENÇLERİN YÜZDE 70'İ BU YANITI VERDİ
Öte yandan AK Parti Gençlik Kolları Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarla gençlere ulaşırken, gençlerin AK Parti'ye karşı ilgisinin az olduğu, partinin gençlere erişemediği yönündeki iddialar ile ise anket çalışmalarıyla çürütüldü. Sabah'ın haberine göre gençlerin yüzde 40'ı AK Parti'yi desteklerken en yakın rakibi CHP'yi destekleyen gençlerin oranı ise yüzde 20'de kaldı. "Hayatta ne için mücadele etmeye değer?" sorusuna gençlerin yüzde 70'i "Vatan, millet, bayrak ve din için mücadele ederim" yanıtını verirken, "Kariyerim, geleceğim için mücadele ederim" diyenlerin oranının ise yüzde 10 oldu.

"GENÇLERLE AYNI DİLİ KONUŞUR, ONLARI ANLARIZ"
Gençlerin Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirten AK Parti kaynakları, bu nedenle Başkan Erdoğan'ın gençlerle buluşma programlarının sıklaştırılacağını ifade etti.

Erdoğan talimatı ile AK Parti gençler için "Z kuşağı" ifadesini kullanmıyor. Erdoğan, daha önce yaptığı konuşmalarda "Gençleri x, y, z kuşağı diye ayırmayın bizim için gençlik var. Gençlerle aynı dili konuşur, onları anlarız" demişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN