Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan’ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yunanistan’ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır. Yunanistan’ın uluslararası toplum tarafından da sorgulanan bu iddialarını, NATO İttifakına zarar verecek şekilde, Türkiye karşıtı ikili askeri ittifaklar kurmak suretiyle bize kabul ettirebileceğini düşünmesi boş bir hayaldir. Bu tür beyhude çabalar, Ege ve Akdeniz’de hem kendi haklarımızı hem de KKTC’nin haklarını korumak konusundaki kararlılığımızı daha da arttıracaktır." denildi. Öte yandan Bakanlıktan yapılan açıklamada "İstişari Görüşmelerin 63. turu 6 Ekim 2021 tarihinde Ankara’da yapılacaktır." denildi.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2021, 09:09 Güncelleme 01 Ekim 2021, 12:02
Dışişleri Bakanlığı: Yunanistan’ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır

İÇİNDEKİLER

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde;

Yunanistan'ın maksimalist deniz yetki alanı ve hava sahası iddiaları uluslararası hukuka aykırıdır. Yunanistan'ın uluslararası toplum tarafından da sorgulanan bu iddialarını, NATO İttifakına zarar verecek şekilde, Türkiye karşıtı ikili askeri ittifaklar kurmak suretiyle bize kabul ettirebileceğini düşünmesi boş bir hayaldir. Bu tür beyhude çabalar, Ege ve Akdeniz'de hem kendi haklarımızı hem de KKTC'nin haklarını korumak konusundaki kararlılığımızı daha da arttıracaktır.

Yunanistan'ın işbirliği yerine silahlanma, Türkiye'yi izole etme ve yabancılaştırma politikası, esasen kendisine ve üyesi olduğu AB'ye zarar verecek, bölgesel barış ve istikrarı tehdit eden sorunlu bir politikadır.

6 EKİM'DE GÖRÜŞÜLECEK
Bakanlıktan yapılan açıklamada "İstişari Görüşmelerin 63. turu 6 Ekim 2021 tarihinde Ankara'da yapılacaktır." denildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN