FETÖ'cü hainlere yönelik baskın anının görüntüleri ortaya çıktı

Ordu'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda aktif görev yapan 44 şüpheli gözaltına alındı. Ordu Valiliği, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde aylar süren teknik ve fiziki takibin ardından örgütün Ordu’daki yeni yapılanması tek tek deşifre edildi. Örgüt üyelerine yönelik baskın anının görüntüleri ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2021, 16:14 Güncelleme 25 Eylül 2021, 16:23
FETÖ’cü hainlere yönelik baskın anının görüntüleri ortaya çıktı

İÇİNDEKİLER

Operasyon için düğmeye basan ekipler örgüt üyelerini yemek toplantısında bastı. Himmet paraları topladıkları ve içlerinden birine teslim ettikleri tespit edilen örgüt üyelerine yönelik baskın anının görüntüleri ortaya çıktı.

FETÖ/PDY'nin 'yeni il yapılanması'na yönelik operasyon gerçekleştirdi. 6 ay süreyle iletişimin dinlenmesi, teknik araçlarla izleme ve fiziki takip sonucu tespit edilen 44 şüpheli, gözaltına alındı. 'Yeni yapılanma'da 'mütevelli üyesi' olarak tanımlananlar dahil 10 şüpheli, Gülyalı ilçesindeki restoranda toplantıdayken, 'himmet' olarak aralarında topladıkları paralarla suçüstü yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; örgüte ait olduğu değerlendirilen 370 bin TL, 100 bin 665 dolar, 17 bin 150 euro, 1,5 kilogram altın ile 1 ruhsatsız silah, 11 mermi, şüphelilere ait dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.



YENİDEN YAPILANMA ŞEMASI ORTAYA ÇIKTI
Toplantı halindeyken basılan örgüt üyelerinin 3'er bin lira himmet parası topladıkları ve toplamda 30 bin lirayı heyet başkanına teslim ettikleri tespit edildi. Sabah'ın haberine göre örgütün ilde aylık 300 bin lira himmet topladığı ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarda örgütün Ordu'da yeni yapılanma şeması da deşifre edildi. Buna göre İl, ilçe imamı, Finans yapılanması, Eğitim yapılanması, Mağdur aile yapılanması, Kadın yapılanması ve ihraç memur yapılanması gibi alt kollara ayrıldığı görüldü.



16'SI KHK'LI MEMUR
Ayrıca yürütülen soruşturmada, şüphelilerden 16'sının KHK'larla ihraç edilmiş kamu görevlisi olduğu belirtildi. Deliller toplanırken örgütün yeni mütevelli, eğitim ve kadın yapılanmasının çökertildiği öğrenildi.



GÖRÜŞMELER DEŞİFRE EDİLDİ
Örgüt üyelerinin birbiriyle olan konuşmalarından da önemli detaylar ortaya çıktı. Şüphelilerin Cumhuriyet imamları arkasında namaz kılmanın caiz olmadığı talimatı almalarına rağmen, kendilerini gizlemek için cuma namazlarına gittikleri öğrenildi. Ayrıca kendi aralarındaki görüşmelerde; "şey olarak söylim ben sana bu süreç bir gün dönsün. Hani o bir gecede topladı ya bizimkiler bir saatte toplayacak…" gibi konuşmaların olduğu görüldü.

"EMİR YURT DIŞINDAN GELİYOR"
Ayrıca diğer bir görüşmede de; "Sıkıntı yokta konu karışık değil, sistem çöktü biraz aynı bıraktığın gibi şu anda burayla bir bağlantımız yok. Herhangi bir kimseyle görüşmüyoruz sadece veriyoruz, emir yurt dışından geliyor" şeklinde görüşmeler olduğu ortaya çıktı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN