Sürücü kurslarında PCR testi şartı var mı? Ehliyet sınavlarında PCR testi zorunlu mu?

Koronavirüs salgını sürecinde aşı olmak istemeyenlere yönelik sık sık yeni tedbirler alınıyor. Bu kapsamda kalabalık ortamlarda ve okullarda öğretmen ve çalışanlardan haftada iki gün PCR testi istenmesine karar verilmişti. PCR testi kapsamı genişletilerek sürücü kursları ile ilgili de yeni kararlar alındı. Peki Ehliyet sınavlarında PCR testi zorunlu mu? Sürücü kurslarında PCR testi şartı var mı?

Giriş Tarihi 16 Eylül 2021, 15:25 Güncelleme 16 Eylül 2021, 15:25
Sürücü kurslarında PCR testi şartı var mı? Ehliyet sınavlarında PCR testi zorunlu mu?

İÇİNDEKİLER

Ehliyet sınavlarında PCR testi zorunlu mu? Sürücü kurslarında PCR testi şartı var mı? soruları gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıklamasında PCR testi kapsamının genişletildiğini bildirdi. Öğretmen ve çalışanlardan haftada iki kez PCR testi isteniyordu. MEB ehliyet kursları ile ilgili de yeni yazı yayınladı. İşte detaylar...

EHLİYET SINAVLARINDA PCR TESTİ ZORUNLU MU?

Özel eğitim kurumları ve öğrenci yurdunda görevli aşı olmamış öğretmen ve çalışanlardan haftada iki kez PCR testi istenecek. MEB, aşı olmayan veya PCR testi vermeyenlerin ehliyet sınavlarında da görev alamayacağını bildirdi.

SÜRÜCÜ KURSLARINDA PCR TESTİ ŞARTI VAR MI?

Mesleki eğitim ve geliştirme kursları, iş makineleri sürücü eğitim kurslarının, teorik ve uygulama sınavlarında görev alan usta öğreticiler dahil tüm personelden haftada iki defa PCR testi istenecek.