Ümit Özdağ provokasyon peşinde! Önce "Sahibi Afganistanlı bir genç" diyerek hedef gösterdi sonra sorumluluk kabul etmedi

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, bu kez de Afgan bir esnafı hedef gösterdi. Özdağ, Afgan gencin Kırşehir'de açtığı marketin fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak "Afgan Market-Sahibi Afganistanlı bir genç" ifadelerini kullandı. Provokatif paylaşıma tepkiler yağarken Özdağ, sorumluluk kabul etmediğini söyledi.

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2021, 00:29 Güncelleme 24 Ağustos 2021, 09:55
Ümit Özdağ provokasyon peşinde! Önce Sahibi Afganistanlı bir genç diyerek hedef gösterdi sonra sorumluluk kabul etmedi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de son günlerde yapılan mülteci karşıtı söylemler artarak devam ediyor.

Özellikle CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere suyu 10 kat zamlı verme isteğinden sonra başlayan mülteci karşıtlığı, hedef göstermeye dönüştü.



CHP'Lİ TANJU ÖZCAN'I TEBRİK ETMİŞTİ
İYİ Parti'den istifa ettikten sonra bağımsız statüsüne düşen İstanbul Milletvekili ve 'Ayyıldız Hareketi'nin lideri Ümit Özdağ, düşünceleriyle bağdaşan Özcan'ı tebrik etmişti.



AFGAN MARKET SAHİBİNİ HEDEF GÖSTERDİ
Mülteci karşıtı tavırlarına sürdüren Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Afganistanlı bir market sahibini hedef gösterdi.

Kırşehir'de bulunan bir market dükkanının fotoğrafına yer veren Özdağ, "Kırşehir merkezde Afgan Market-Sahibi Afganistanlı bir genç" ifadelerini kullandı.



Paylaşımı tepki çeken Özdağ, sığınmacılara yönelik saldırı olursa sorumluluk kabul etmediğini açıkladı.