İETT için sıradan bir gün! Üsküdar'da refüjde asılı kaldı

Son günlerde sık sık arızalanan kazalara karışan İETT otobüslerinin vukuatlarına bir yenisi daha eklendi. Üsküdar'da aşırı hızla giden İETT otobüsü Salacak'ta karşı şeride geçerek refüjde asılı kaldı. Asılı kalan otobüsü yine vatandaşlar kurtarmaya çalıştı. Geçtiğimiz gün İETT'deki yeni bir skandan ortaya çıkmıştı. 2 yılda çöken İstanbul toplu taşımasının sebebinin İETT’nin bakım, onarım ve tamirat işlerini CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın Mali Müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete 14 ihale verdiği ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2021, 09:47 Güncelleme 23 Ağustos 2021, 16:14
İETT için sıradan bir gün! Üsküdar’da refüjde asılı kaldı

İÇİNDEKİLER

Alınan bilgiye göre olay geçtiğimiz akşam 23.30 sıralarında Üsküdar'da Salacak Sahilde meydana geldi.

İddiaya göre yolcu dolu İETT otobüsü virajı dönerken aşırı hız nedeniyle karşı şeride geçerek refüjde asılı kaldı.

Kazada yolcularda yaralanan olmazken, refüjde asılı halde kalan İETT otobüsünü vatandaşlar kurtarmaya çalıştı. Kaza nedeniyle Salacak Sahilde çift yönlü uzun trafik kuyrukları oluştu.

Kazaya yolcular tepki gösterirken, asılı halde kalan İETT otobüsü çekici yardımıyla kurtarıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili çalışma başlattı.

Vatandaşların asılı kalan İETT otobüsünü kurtarmaya çalıştığı anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

İETT'DEKİ OTOBÜSLER ÜST ÜSTE ARIZALANIYOR
İstanbul'da son 2 yılda artarak devam eden yanan ve yolda kalan otobüsler vatandaşları tedirgin etmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetiminin toplu taşıma araçlarında gerekli bakım ve onarımı yapmaması ile otobüslerde ve metrobüs araçlarında alevler yükseldi. Bazı vatandaşlar canlarını son anda kurtardı. Yüzlerce otobüs arızalanarak yolda kaldı.

Toplu taşıma ile seyahat eden vatandaşlar ise ya otobüsleri itti ya da tamiratını bizzat kendileri yaptı. Son zamanlarda yaşanan skandalların ardı kesilmezken İETT'de ballı ihaleler silsilesi ortaya çıktı.

İETT İHALESİ CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİNE
İBB yönetimi İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesi ihalesini 2019 seçimleri sonrasında iş konusunda tecrübesi olmayan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın mali müşavirliğini üstlendiği Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete 14 ihale verdiği ortaya çıktı.

1,2 MİLYARLIK İHALE CHP'Lİ İSME GİTTİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın siyasi arkadaşı olan CHP Milletvekili Karabat'ın, toplamda 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL'lik ihaleyi aldığı görüldü. Her gün onlarca otobüs, bakım ve onarımı gerekli ve yeterli bir şekilde yapılmadığı ihalenin teknik şartnamesine uyulmayarak orjinal parça yerine yan sanayi ürünleri kullanıldığı için bazı otobüsler yandı bazı otobüsler ise uyumsuzluktan dolayı yollarda kaldığı öne sürüldü.

"İBB'DEN BÜYÜK İHALELER ALACAĞIM"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın arkadaşı olan Karabat'ın ismi ilk kez yasak aşk yaşadığı CHP'li Kadın üye Aynur Doğan'ın 'tecavüze uğradım' diyerek savcılığa başvurması üzerine gündeme geldi.

CHP Milletvekili Özgür Karbat'ın kendisine zorla sahip olduğunu ileri süren, ifadesinin detaylarında, "Bana İBB'den büyük bir ihale alacağını ve ondan sonrasında ise araba alacağını, evimi değiştireceğini söyledi" diyerek savcılığa ifade veren Doğan'ın bahsettiği ihalelerin ise İETT üzerinden gerçekleştiği belirtildi.

Yerel seçimlerin ardından iBB'den peş peşe ballı ihaleler alan Karabat'ın yasak aşk yaşadığı sevgilisi Aynur Doğan'a "İBB'den büyük ihale alacağım" sözünün ardından birisi 544 milyon 678 bin 420 TL, diğerinde 156 milyon 729 bin 540 TL ve akabinde ise 125 milyon 729 bin TL'lik otobüs bakım ve onarım ihalelerini alması dikkat çekti. Öte yandan Karabat'ın ihaleyi alan şirketin servis yerinin açılış kurdelasını kestiği de görüldü.