YouTuber Oğuzhan Uğur, yayınladığı videoyla İslam'ı ve Hz. Muhammed'in sünnetini aşağıladı

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un YouTuber oğlu Oğuzhan Uğur, BaBaLa TV mizah kanalında İslam ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.S.) sünnetiyle dalga geçti. Pinç'in yeni sezon tanıtımında sünneti aşağılayan Uğur, kısa videosunda Müslümanları yanlış yansıtarak algı yaptı. Sosyal medyada büyük infial uyandıran videoya çok sert tepkiler yükseliyor. Haberin detayları...

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2021, 17:23 Güncelleme 22 Ağustos 2021, 08:51
YouTuber Oğuzhan Uğur, yayınladığı videoyla İslam’ı ve Hz. Muhammed’in sünnetini aşağıladı

İÇİNDEKİLER

YouTube'da kendi videolarını yayınlayarak ünlü olan Oğuzhan Uğur, toplumun dini değerlerini aşağılayarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik etti.

Aynı zamanda emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un oğlu olan YouTuber, sosyal medyada göçmen, sığınmacı ve mülteci düşmanlığını körüklemek için Müslümanları terörist ve sapkın olarak gösteren bir video yayınladı. Videodaki tasvirin gerçeklikle uzaktan yakından alakasının olmaması aksine İslam kurallarını aşağılaması şüphe uyandırdı.

Kısa sürede PR amacına ulaşan Uğur'un videosu milyonlarca izlenme kaydetti. Sosyal medyada büyük infial oluşturan video halkın büyük tepkisine uğradı. Irkçı videoya karşı binlerce tepki tweeti atıldı.

Vatandaşlar, ülkemize sığınanları hedef alıyormuş gibi gösterip İslam'ı hedef alan Uğur'a, "faşist, ırkçı kafatasçı, İslamafobik" ifadelerini kullandı.

İşte gelen Oğuzhan Uğur'a gelen tepkilerden birkaçı;

OĞUZHAN UĞUR'DAN TEPKİLERE SKANDAL SAVUNMA

Sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur yoğun tepkilere karşı skandal bir savunma yaptı. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Uğur, şu ifadeleri kullandı:

"Elini kolunu sallayarak toprağıma çöken kimliği belirsiz Afganlara verdiğimiz tepki "din düşmanlığı" olarak başlıklandırılmış. Dini kullanıp milletin kafasını karıştırmayın, kılıf uydurmayın. Nasılsa ileride bunun acısını hep beraber çekeceğiz. Biz biliyorduk diyeceğiz, siz hata.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN