Koronavirüs aşılamasında sıra 12-17 yaş grubunda! Bilim Kurulu tavsiye kararını Kabine'ye sundu

Okulların açılması için tüm hazırlıklar yapılırken, okul çağındaki çocukların aşılanıp aşılanmaması için de çalışmalar sürüyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, 12-18 yaş arasındaki çocukların aşılanması yönünde Bakanlar Kurulu'na tavsiye kararı sundu.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2021, 06:30 Güncelleme 15 Ağustos 2021, 06:33
Koronavirüs aşılamasında sıra 12-17 yaş grubunda! Bilim Kurulu tavsiye kararını Kabine’ye sundu

İÇİNDEKİLER

12 yaş üstü çocukların aşılanması için son karar yarınki Bakanlar Kurulu'nda verilecek. Yaklaşık 1,5 yıldır online yapıla eğitim-öğretim 6 Eylül'de yüz yüze olarak başlayacak. Okulların açılacağı tarihe kadar öğrencilerin aşılarının da tamamlanması gündemdeydi. Edinilen bilgilere Bilim Kurulu, 12-18 yaşın aşılanmasına ilişkin aldığı tavsiye kararını Bakanlar Kurulu'na sundu.

KARAR ÇIKARSA AİLEDEN İZİN ALINACAK
Pazartesi günü toplanacak kabinede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son haftalardaki aşılama ve vaka oranlarıyla ilgili sunum yapması bekleniyor. Koca'nın Bilim Kurulu'nda alınan tavsiye kararını da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak olan Bakanlar Kurulu'na sunacağı belirtiliyor.

12-18 yaş grubunun aşılanıp aşılanmayacağı yarınki toplantıda belli olacak. Bakanlar Kurulu'nda aşılama kararı çıkarsa, ilk etapta 16-18 arası grubun aşılanması daha sonra da kademeli olarak 12-16 yaş arasının aşılanması planlanıyor. Söz konusu aşılanacak grup için de aile izni talep edilmesi planlanıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN