SON DAKİKA: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Ülkemizdeki tüm yangınlar söndürüldü

Son dakika haberleri... Günlerdir orman yangınlarıyla mücadele eden ülkemizde sevindirici haber geldi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tüm yangınların söndürüldüğünü "Ülkemizde gerçekleşen büyük yangınların hepsini söndürmüş olduk." diyerek duyurdu.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2021, 10:43 Güncelleme 12 Ağustos 2021, 16:51
SON DAKİKA: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: Ülkemizdeki tüm yangınlar söndürüldü

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin günlerdir beklediği haberi verdi. Bakan Pakdemirli, ülkemizdeki tüm yangınların söndürüldüğünü duyurdu.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamaları şu şekilde:

"KONTROL ALTINA ALDIK"
"28 Temmuz'da başlayan, 15 gün süren ve tarihimizde gördüğümüz en büyük orman yangınlarını yaşadığımız bu süreçte, son halka olan Muğla Köyceğiz yangınını da #OrmanınKahramanları'nın büyük bir özverisiyle kontrol altına aldık.

"BÜYÜK YANGINLARIN HEPSİNİ SÖNDÜRMÜŞ OLDUK"
Böylelikle ülkemizde gerçekleşen büyük yangınların hepsini söndürmüş olduk. Bu büyük afette aziz milletimizle de #OrmanİçinTekYürekOlduk. Minnettarız.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ OLMAK ÜZERE HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ"
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bizlere desteklerini esirgemeyen ülkelere, kamu kurum ve kuruluşlarına, STK'lara teşekkür ederiz. Canımız yandı, nefesimiz yandı. Hep birlikte yeşerteceğiz. Müsterih olun."

"HAYATIN NORMAL AKIŞINA GEÇİYOR OLMAMIZ LAZIM"
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ilerleyen saatlerde ise şu açıklamayı yaptı "Büyük yangınlardan dolayı tüm ülke teyakkuz halindeydi. Bu teyakkuz halinden hayatın normal akışına geçiyor olmamız lazım. Burdur'un Bucak ilçesindeki orman yangınını kontrol altına aldık. Afette aziz milletimizle ormanlarımız için tek yürek olduk. Tüm yangınları kontrol altına aldık. Antalya ve Muğla'da zarar gören devlet avlakları bölgelerinin 2021 ve 2022 yılında av döneminde ava kapatılması kararını aldık."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN