Manavgat, yandı bir tek CHP'li Başkan Şükrü Sözen'in villası ve sitesi kurtuldu! TAKVİM haber yapınca paçaları tutuştu

Manavgat, yandı bir tek CHP'li Başkan Şükrü Sözen'in villası ve sitesi kurtuldu! Çünkü belediyenin araçları ile korudu.  TAKVİM haber yapınca paçaları tutuştu. Kendisini savunmak isterken ateşe odun koydu:  Yangın çıkınca villayı terk ettim. Ancak köpeklerimi kurtarmak için geri döndüm. Rüzgar yön değiştirince traktörüme bindim. İlaç makinesini takıp alevleri söndürdüm!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2021 Güncelleme 11 Ağustos 2021, 07:00
Manavgat, yandı bir tek CHP’li Başkan Şükrü Sözen’in villası ve sitesi kurtuldu! TAKVİM haber yapınca paçaları tutuştu

İÇİNDEKİLER

Manavgat, yandı bir tek CHP'li Başkan Şükrü Sözen'in villası ve sitesi kurtuldu! Çünkü belediyenin araçları ile korudu. TAKVİM haber yapınca paçaları tutuştu.

Kendisini savunmak isterken ateşe odun koydu: Yangın çıkınca villayı terk ettim. Ancak köpeklerimi kurtarmak için geri döndüm. Rüzgar yön değiştirince traktörüme bindim. İlaç makinesini takıp alevleri söndürdüm!

OTLARINI TEMİZLETMİŞ
CHP'li Başkan, kendisine ait Sözen Park Konutları'nı da unutmadı! Yangına karşı belediyenin iş makineleri ile önlem aldı. Bunu gören vatandaşın ateşi çıktı. Başkanın savunması ise yine tutarsızdı: Kuru otları temizledik.

YEŞİL VATAN SAVAŞINDA ÇANAKKALE RUHU
Türkiye'de
60 bin hektar ormanlık alan, alevlere kurban gitti. Ama her kesimden binlerce kişi, alevlere karşı mücadele etti. Ülkenin dört bir yanından bölgeye yardımlar sevk edildi. Tokat'ta bulunan R.T. isimli kadın da yangından etkilenen vatandaşlar için parmağındaki bin 80 liralık yüzüğü, "Bir değil on yüzük feda olsun" diyerek Türk Kızılay'ı aracılığıyla yangınzedelere gönderdi.

Yüzüğün teslim edildiği Türk Kızılayı Tokat Şubesi Başkan Yardımcısı Nizamettin Gündoğdu, bağış karşısında çok etkilenerek, "Kendisine, sizin bu davranışınızı Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yaşanmış tarihi hadiseler arasında okuduk. Şimdi aynı ruh ve aynı duyguları bize yaşatıyorsunuz diyerek teşekkür ettik" dedi. TOLGA ÖZLÜ.

ÜZERİNE YANAN AĞAÇ DÜŞTÜ
Muğla'daki
yangında Afyon'dan destek için gelen enerji santrali çalışanı Hakan Tutuş, yanan ağacın üzerine düşmesi sonucu yaralandı. Tedavisi devam eden alev savaşçısı Tutuş, "Ormanlarımız yanmasın! İnsanın gerçekten ciğerleri yanıyor. Keşke biraz daha mücadele edebilseydim. Tek bir ağacı alevlerden koruduysam ne mutlu" diye konuştu. HAYRETTİN ŞAŞMAZ.

CANI PAHASINA ORMANI KORUDU
Denizli'nin Buldan İlçesi'nde 2 Ağustos tarihinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan ve alevlerin arasında kalarak yaralanan orman muhafaza memuru Yaşar Kozakbaş (50), Eskişehir Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alındı.

Kahraman ormancı, "İnşallah tedavim biter ve yeniden görevimin başında olurum" dedi.

YANDIM KARDEŞİM
Manavgat'taki
yangında İbrahim Güven (50) Kepez'den yardım için Kalemler Mahallesi'ndeki kardeşinin yanına gitti. Burada yangından kardeşinin malzemelerini ve hayvanlarını kurtarmaya yardım eden Güven, yeğeninin "Dayı Kepez Beleni'nde yangın çıkmış" sözleri ile büyük şoka girdi. Hemen ilçedeki çocuklarını arayıp evde bulunun engelli dedesi ve hayvanlarının kurtarılmasını istedi.

Mahalleye gelen çocuklar, dedeyi kurtardı, ancak 120 küçükbaş hayvanı alevlerin içinden alamadı. Bir süre sonra eve gelen Güven, babasının kurtulduğuna şükrederken, hayvanlarının telef olması ve evinin yanması karşısında büyük üzüntü yaşadı.

CEKUT SÖZÜ
Yangınla
mücadelede, Cezaevi Arama ve Kurtarma Timi (CEKUT) de görev aldı. Köyceğiz'de söndürme ekiplerine büyük destek sağladı. Söndürme çalışmalarında yaralanan ekip lideri Can Murat Bostan, "Son kıvılcım sönene kadar çalışacağız" açıklaması yaptı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Twitter'dan "Köyceğiz'de yaralanan Can Murat Bostan ve Selman Sungun'un göreve devam etmek istemeleri bizi duygulandırdı. Gurur duyuyorum" mesajı verdi.

SİNCAP YOĞUN BAKIMDA
Antalya'da
alevlerden canlı kurtulan 1 aylık sincap, hayvanseverler tarafından tedavisi için kentteki özel kliniğe getirildi. Yavru sincabın üçüncü derece yanıklarının iyileştirilmesi için çaba harcanıyor. Dumandan ciğerleri etkilenen sincap yoğun bakımda oksijen takviyesiyle yaşatılmaya çalışılıyor.

Muğla'da alevlere karşı canla başla mücadele