YÖK son dakika: YKS barajı düştü mü? TYT, AYT üniversite baraj puanı son dakika değişti mi? Başkan Erdoğan kararı açıkladı!

YKS barajı düşecek mi? Sorusu öğrenciler tarafından merak edilerek araştırılıyor. Üniversite sınav sonuçlarının ve kontenjanlarının açıklanmasının ardından çok sayıda alan boş kaldı. YKS sınavında barajı geçemeyenlerin sayısı da oldukça fazlaydı. Dün MHP lideri Devlet Bahçeli pandemi nedeniyle baraj puanının aşağı çekilmesi yönünde çalışmaların yapılmasını talep etmişti. YÖK, YKS barajı için çalışmasını tamamladı ve konuyu Başkan Erdoğan'a sundu. Son dakika haberine göre, Başkan Erdoğan tarafından YKS baraj puanları hakkında açıklama geldi. Peki, YKS barajı düştü mü? TYT, AYT üniversite baraj puanı son dakika değişti mi? İşte son dakika gelişmeler!

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021, 17:02 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 17:16
YÖK son dakika: YKS barajı düştü mü? TYT, AYT üniversite baraj puanı son dakika değişti mi? Başkan Erdoğan kararı açıkladı!

İÇİNDEKİLER

YKS baraj puanı hakkında araştırmalar hız kazandı. YKS barajı düşecek mi? Sorusu sık sık gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Son dakika haberine göre, YKS barajı için çalışmasını tamamladı ve konuyu Başkan Erdoğan'a sundu. Konuyla ilgili Başkan Erdoğan tarafından açıklama geldi. Peki, YKS barajı düşecek mi? TYT, AYT üniversite baraj puanı son dakika değişti mi? İşte son dakika gelişmeler!

YÖK SON DAKİKA! YKS'DE BARAJ DÜŞECEK Mİ?

Başkan Erdoğan tarafından YKS baraj puanı hakkında son dakika açıklama geldi.

Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum.

Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT'de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır.

Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Çok sayıda aday barajın altında kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 180 olan baraj puanının altında kalanlara yönelik bir çalışma yapıldığını söylemişti.

Erdoğan'ın, yeni YÖK Başkanı Erol Özvar'la bu konuda bir telefon görüşmesi de gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu kapsamda, Alan Yeterlilik Testi'nde barajın geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 180'den 170'e düşürülmesi gündemde.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün barajın düşürülmesi çağrısında bulunmuştu. YÖK konuyla ilgili çalışmasını tamamladı. Kısa süre içinde de nihai kararın açıklanması bekleniyor. Tercih işlemleri 20 Ağustos'ta sona erecek.

YKS BARAJI DÜŞECEK Mİ? DEVLET BAHÇELİ'DEN AÇIKLAMA

MHP Lideri Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk gençliğinin milletin yüz akları, yıkılmaz akıl ve ahlak kaleleri olduğunu bildirdi. Gençlerin mühim sorunlarından birisinin üniversite sınavı olduğunu belirten Bahçeli, "Bizim bu konudaki görüş ve teklifimiz çok açıktır. Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız. 2020 yılının Mart ayından bugüne kadar hem ülkemiz hem de dünya olağanüstü salgın şartlarına maruz kalmıştır. Mecburiyetten yüz yüze eğitime ara verilmiş, online, yani uzaktan eğitime geçilmiştir. Zira sağlık her şeyin başıdır.

Hiçbir evladımızın hayatı riske atılmamalıdır. Salgın döneminde devlet, toplumun her kesimine ulaşmak, mağduriyetleri gidermek için var gücüyle mücadele etmiştir. Bütçe imkânları doğrultusunda gereği yapılarak emeklisinden esnafına, çiftçisinden KOBİ'lerine kadar herkese yardım eli uzatılmıştır. Niyet salih ve samimidir. Sosyal yardım ve parasal destekler bazı kesimlerce yetersiz olarak da değerlendirilmiştir. Ancak devlet ve hükümet üzerine düşen sorumluluğu fedakarlık ve özveri kültürü içinde ifa etmiştir. Paylaşmanın güzelliği, yardımlaşmanın görkemi her saha ve zeminde sergilenmiştir" dedi.