Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? Bu sene öğretmen seminerleri olacak mı? Okullar ne zaman açılacak 2021?

Öğretmen seminerleri ne zaman? Sorusu gündemde merak edilen konular arasında yer aldı. 2021-2022 eğitim öğretim takviminin belli olmasıyla birlikte öğretmen seminerlerinin ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Aynı zamanda salgın sebebiyle eğitim alanında yapılan değişiklikler de öğretmenler tarafından yakından takip ediliyor. Seminerler yani Mesleki çalışma programları, okul müdürlüğü tarafından yönetici ve öğretmenlere bir hafta önceden duyuruluyor. MEB tarafından öğretmen seminerleri hakkında herhangi bir açıklama yapılıp yapılmadığı hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki, Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? 2021-2022 öğretmen seminerleri yüz yüze mi olacak? Okullar ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilen detaylar haberimizde!

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021, 13:01 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 13:02
Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? Bu sene öğretmen seminerleri olacak mı? Okullar ne zaman açılacak 2021?

İÇİNDEKİLER

Öğretmen seminerleri ne zaman başlıyor? Sorusu okulların açılmasına az bir zaman kala merak edilen konular arasında yer aldı. MEB tarafından 2021-2022 eğitim öğretim takviminin açıklanmasıyla birlikte öğretmenler seminer tarihlerini araştırmaya başladı. Peki, Öğretmen seminerleri ne zaman başlayacak? 2021-2022 öğretmen seminerleri yüz yüze mi olacak? Okullar ne zaman açılacak? İşte tüm merak edilen detaylar haberimizde!

2021 ÖĞRETMEN SEMİNERLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmen seminerlerinin yapılacağı tarih henüz belli olmadı. Açıklama geldiği takdirde talvim.com.tr'de yer alacaktır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açılacağı tarih ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamanın detayları;

'OKULLARI AÇMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ'

Özer ayrıca "En büyük amacım fırsat eşitliğini sağlamak olacaktır, çok çalışacağız. Eylül'de okulları açmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İlk önceliğim gerekli önlemleri alarak okulları yüz yüze eğitime geçmeye hazırlamaktır. Okulların açılması için vakaların sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Okulları kapalı tutmak gibi lüksümüz gibi yoktur. Sayın Bakanıma teşekkür ediyorum." diye ekledi.

Eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları için geçtiğimiz haftalarda 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya gelmişti. Toplantıda, "Okulum Temiz Belgesi" standartlarıyla ilgili denetim süreçleri ele alındı. Ülke genelinde bakanlığa bağlı tüm okullarda hijyen koşullarının yakından takip edildiğine dikkat çekildi.

Bu süreçte hijyen bütçesinin sekiz kat arttığını ifade eden Bakan Selçuk, "Artık bu ülke çocuklarını daha fazla eve kapatmamalı, öğretmenlerini daha fazla yormamalı. Velilerimizi daha çok yormamalıyız. Okullarımızı açmalıyız, inşallah 6 Eylül'de açacağız. Hep birlikte bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" ifadelerini kullandı.