Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'BELPA Buz Pateni Spor Salonu pas ve kir içinde teslim alındı' iddiası yalan çıktı!

Ankara GençliK ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen ve Kasım 2020'de mülk sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen BELPA Buz Pateni Spor Salonu'nun 9 aydır kapalı olduğu ortaya çıkmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörlüğü; BELPA Buz Pateni Spor Salonu’na ait tesisin pas ve kir içinde teslim aldıklarını iddia etti. Ancak devir-teslim günü çekilen fotoğraflar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iddiasının yalan olduğunu gözler önüne serdi.

Giriş Tarihi 10 Ağustos 2021, 19:15 Güncelleme 10 Ağustos 2021, 20:39
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ’BELPA Buz Pateni Spor Salonu pas ve kir içinde teslim alındı’ iddiası yalan çıktı!

İÇİNDEKİLER

Ankara GençliK ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işletilen ve Kasım 2020'de mülk sahibi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen BELPA Buz Pateni Spor Salonu'nun 9 aydır kapalı olduğu ortaya çıkmıştı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın; Türkiye'nin buz sporlarında ilk olimpik tesisi olan ve yüzlerce müsabakaya ev sahipliği yapan olimpik BELPA Buz Pateni Spor Salonu'nu çürümeye terk ettiğine yönelik haberi kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

ABB ASILSIZ İDDİA İLE KENDİNİ SAVUNDU
Durumun ortaya çıkmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi, asılsız bir iddia ortaya attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörlüğü; BELPA Buz Pateni Spor Salonu'na ait tesisin pas ve kir içinde devraldıklarını iddia etti.

İDDİALARI ÇÜRÜTEN FOTOĞRAFLAR
SABAH'ın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını fotoğraflarla belgelendi. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iddialarını çürüten fotoğrafları paylaştı.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün, 17 Kasım 2020 tarihinde BELPA Buz Pateni Spor Salonu'na ait tesisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği öğrenildi. Söz konusu devir yazısında; buz sahasının kullanılabilir vaziyette buz tutmuş halde olduğuna dikkat çekildi.

BELPA Buz Pateni Spor Salonu'na ait tesisin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği günkü fotoğraflara ulaşıldı.

17 Kasım 2020 tarihinde çekilen fotoğraflar, BELPA Buz Pateni Spor Salonu'nun pas ve kir içinde olduğunu iddialarını yalanlıyor.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çekilen fotoğraflarda, tesisin bakımlı ve buz pateni pistinin kullanılabilir olduğu açıkça görülüyor.

Fotoğraflarda tesiste devir günü çay ocağının bile faaliyette olduğu görülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin; devrin ardından BELPA Buz Pateni Spor Salonu'na ait tesiste tahribat yaptığı öğrenildi.

BELPA Buz Pateni Spor Salonu'nda işletmesi bulunan esnaflar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tesisi farklı amaçlar için kullanacağına yönelik duyumlar aldıklarını ifade ettiler.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN