Türkiye, Karabağ'da kardeşlerini yalnız bırakmadı: Azerbaycan ekibi de Ege'de alevlerin üzerine atladı

Türkiye, Karabağ'da kardeşlerini yalnız bırakmadı. Azerbaycan ekibi de Ege'de alevlerin üzerine atladı. İki ülkenin kardeşliğini yine kanıtladı. Azerbaycanlı 'Gardaşlar', kazma-kürekle içtimaya çıkıp ardından müdahaleye gidiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ağustos 2021 Güncelleme 09 Ağustos 2021, 07:02
Türkiye, Karabağ’da kardeşlerini yalnız bırakmadı: Azerbaycan ekibi de Ege’de alevlerin üzerine atladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Karabağ'da kardeşlerini yalnız bırakmadı. Azerbaycan ekibi de Ege'de alevlerin üzerine atladı.

İki ülkenin kardeşliğini yine kanıtladı. Azerbaycanlı 'Gardaşlar', kazma-kürekle içtimaya çıkıp ardından müdahaleye gidiyor.

Türkiye, bu yıl büyük bir alev topu içinde kaldı. Antalya Manavgat'ta başlayan ve 44 ile yayılan 223 yangında büyük kayıplar yaşandı. Geçtiğimiz 9 yıl içinde meydana gelen 26 bin 311 yangında, 91 bin hektarlık alan alevlere teslim olurken, sadece 10 günde 60 bin hektarlık alanın kül olması, yüreklerimizi dağladı.

Bu yangında ilk defa, yerleşim bölgeleri de büyük hasar aldı. 2 bin 6 konut yanarken, 8 kişi de hayatından oldu. Toplam zararın, 5 milyar lira civarında olduğu hesap edilirken, binlerce hayvan telef oldu.

BU BABA ÇOK YAŞAR
Hakkari
Çukurca'da 2016'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hasan Keleş'in, Sakarya'da oturan babası Yaşar Keleş'ten anlamlı bir bağış geldi. Şehit babası, ahırındaki ineği, yangın mağdurlarına ulaştırılması için mahalle muhtarı Hasan Tabiloğlu'na teslim etti. Keleş, "Gücüm bu kadardı. Olsa daha da verirdim. Bu ülkeye aslan gibi oğlumu şehit vermişim. Bir inek ne ki? Olsa yine veririm. Allah kabul etsin, milletimiz bilsin... Omuz omuza verip o yanan ormanları yeniden yeşillendireceğiz" ifadelerini kullandı.

CAN KURTARAN
Yangında
zarar gören karga, koyun, buzağı, eşek, baykuş, kaplumbağa, tavuk, kedi ve köpekler hastanede tedaviye alındı. Gönüllü veteriner hekimler tarafından 350 hayvan tedavi edildi. Gebe hayvanlar için ultrason cihazı, kan tetkikleri için laboratuvar ve mama deposu çadırlarda yer aldı. Hastanede gönüllülerin 24 saat boyunca görev yaptıkları açıklandı.

VATAN GÖREVİ
Özel Kuvvetler eski mensubu Uzman Çavuş Ahmet Çelebi Boz da yangın söndürmede görev aldı. 2000'de Özel Kuvvetler Arama Kurtarma Ekibi'nde yangın söndürme çalışmalarına katılan Boz, "Ormanlarımız yanarken ben evde oturamazdım. Hemen bölgeye geldim, 5 gündür görev yapıyorum" dedi.

AFAD YETİŞTİ
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından (AFAD) yangından en çok etkilenen bölgelerin tespit edilmesi ve uygun alanlar bulunmasının ardından kurulumu yapılan 177 konteynere eşyalar yerleştirildi. Kalacak yeri olmayan vatandaşların, kısa sürede bu konteynerlere alınacağı belirtildi.