Havalar ne zaman soğuyacak? Sıcaklar ne zaman bitecek? 7 Ağustos Cumartesi yarın yağmur yağacak mı?

Ağustos ayı gelip çatmasıyla birlikte ülkemizde sıcak hava dalgası etkisini göstermeye devam ediyor. Yaz sıcaklarından bunalan pek çok kişi havaların ne zaman soğuyacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar ise milyonlarca vatandaş tarafından anbean takip ediliyor. Peki, havalar ne zaman soğuyacak? Sıcaklar ne zaman bitecek? 7 Ağustos Cumartesi yarın yağmur yağacak mı? İşte MGM hava durumu tahminleri...

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2021, 18:22 Güncelleme 06 Ağustos 2021, 18:27
Havalar ne zaman soğuyacak? Sıcaklar ne zaman bitecek? 7 Ağustos Cumartesi yarın yağmur yağacak mı?

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz ayın ortalarından bu yana ülkemizin dört bir tarafında sıcak hava dalgası etkisini gösteriyor. Havaların ne zaman soğuyacağını ve kış mevsinin ne zaman geleceğini merak eden vatandaşlar özellikle Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. Bu doğrultuda da Ağustos ayının ilk günlerinde "Sıcaklar ne zaman bitecek?" sorusu akıllara geldi. Peki, havalar ne zaman soğuyacak? Sıcaklar ne zaman bitecek? 7 Ağustos yarın yağmur yağacak mı? İşte MGM hava durumu tahmin raporu...

SICAKLAR NE ZAMAN BİTECEK? YAĞMUR NE ZAMAN YAĞACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük hava durumu raporuna göre, bu hafta sonu ülkemizin Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor.

İşte aylık tahmin raporu ve hava sıcaklıkları tablosu;

(MGM 5 günlük hava durumu tahmini)

SICAKLAR NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atmosfer Bilimleri-Havza Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Zafer Aslan, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü raporlarına göre, eyyam-ı bahur sıcaklıklarının Türkiye'yi hafta sonu terk etmesini ve hafta sonu sıcaklarının 4-5 derece düşmesi bekliyoruz." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ordu çevreleri ile Ağrı'nın güney, Van'ın doğu ve Hakkari'nin kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Artvin, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güneybatı Ege'de kuvvetli (40-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya kesimi, gece saatlerinden sonra ise doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Az bulutlu ve açık, kuzey ve kıyı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatı kesimlerde rüzgarın öğleden sonra güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat)esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
Kıyılarının az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz'de öğleden sonra güney yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, öğleden sonra Sivas'ın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Az bulutlu ve açık, gece saatlerinden sonra Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı bulutlu, öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri ile Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.