Erol Uygun kimdir? Ümitcan Uygun'un abisi Erol Uygun tutuklandı mı, kaç yaşında, nereli?

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Ümitcan Uygun'un gözaltına alınması sonrası sosyal medyadan devleti kötüleyen paylaşımlar yaptığı tespit edilen ağabeyi Erol Uygun'un gözaltına alındığı ifade edildi. Peki, Erol Uygun kimdir? Ümitcan Uygun'un abisi Erol Uygun tutuklandı mı, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2021, 21:20 Güncelleme 06 Ağustos 2021, 21:47
Erol Uygun kimdir? Ümitcan Uygun’un abisi Erol Uygun tutuklandı mı, kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

Ümitcan Uygun'un gözaltına alınması sonrası sosyal medyadan devleti kötüleyen paylaşımlar yaptığı tespit edilen ağabeyi Erol Uygun gözaltına alındı. Yaşanan bu son dakika gelişmesinin ardından detaylar anbean takip ediliyor. Peki, Erol Uygun kimdir? Ümitcan Uygun'un abisi Erol Uygun tutuklandı mı, kaç yaşında, nereli? İşte detaylar...

ÜMİTCAN UYGUN ABİSİ KİMDİR?

Ümitcan Uygun'un ağabeyi E.U., Esra Hankulu'nun ölümünün ardından instagram hesabından yine tehditler savurdu.

İşte o paylaşım;

"Kardeşime yapılan bu uygunsuz iftiralardan arınacaktır. Sabır diliyoruz sadece. Bu boş beleş gelen mesajlara itibar etmeyiniz. Medya farelerini tek tek ben bu olayadan sonra kişisel görüşeceğim. Onlarla ne kadar delikanlılar göreceğiz. Diz çöktüreceğim hepsine. Analarından emdiği sütü haram edeceğim onlara. Sadece bu olay aydınlandıktan sonra görüşmek üzere köpek gibi yalvaracaklar. Köpek tasmasıyla gezdireceğim ben o fareleri sokakta"

NE OLMUŞTU?

İhbar üzerine, 3 Temmuz'da Mamak ilçesi Akdere semtindeki eve giden emniyet ekipleri, 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun hayatını kaybettiğini belirlemişti. Bunun üzerine olay gecesi Hankulu ile aynı evde kalan şüpheliler Ümitcan Uygun, Furkan G. ve Dilan C, gözaltına alınmıştı.

Ümitcan Uygun'un kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen'in ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında da ifadesi alınmıştı.

Uyuşturucu kullandığına ilişkin görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine, "uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek" suçlamasıyla tutuklanan Uygun, 17 Temmuz'da tahliye edilmişti.

İKİ ŞÜPHELİNİN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu'nun ölümüne ilişkin Ümitcan Uygun ile gözaltına alınan diğer iki şüphelinin ifadeleri ortaya çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Furkan G. ifadesinde Esra'yı kız arkadaşı Dilan aracılığıyla tanıdığını, Ümitcan Uygun ile olay gecesi tanıştıklarını, öncesine dayanan bir ilişkilerinin bulunmadığını iddia etti.

Geceyi aynı evde geçirdiklerini, bir gün sonra 14.00 sıralarında uyanan kız arkadaşının kendisine Hankulu'nun mosmor olduğunu söylediğini ifade eden Furkan G, odasına gittiklerinde onu sırtüstü yatar vaziyette bulduklarını söyledi.

Vücudunda morluklar olan Esra'nın nefes almadığını fark edince ambulans çağırdıklarını ve ayrıca polisten yardım istediklerini belirten Furkan G, olay esnasında Ümitcan Uygun'u arayarak durumu anlattıklarını ve gelmesini istediklerini ancak "Polis ve ambulansı arayın, beni karıştırmayın." cevabını aldıkları beyanında bulundu.

İlk ifadesinde bu yüzden Ümitcan'dan bahsetmediğini söyleyen Furkan G, alkol ve uyuşturucu kullanmadığını, Esra Hankulu ve Ümitcan'ın kullanıp kullanmadığı konusunda bilgisinin olmadığını öne sürdü.