İnisiyatif nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu TDK’ya göre inisiyatif mi yoksa insiyatif olarak mı yazılır?

Günlük hayatta çok fazla kullanılan İnisiyatif nasıl yazılır? Türkçe’de bazı kelimelerin nasıl yazıldığı merak konusu oluyor ve TDK sitesi de bu amaçla sıklıkla ziyaret ediliyor. Türk Dil Kurumu TDK’ya göre kelimelerin doğru yazılışına bakılarak basılı ya da dijital yayınlarda kullanılıyor. Peki Türk Dil Kurumu TDK’ya göre inisiyatif mi yoksa insiyatif olarak mı yazılır? Hata yapmamak adına İnisiyatif sözcüğünün doğru yazılışını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Giriş Tarihi 23 Mayıs 2021, 19:22 Güncelleme 23 Mayıs 2021, 19:22
İnisiyatif nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu TDK’ya göre inisiyatif mi yoksa insiyatif olarak mı yazılır?

İÇİNDEKİLER

İnisiyatif nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu TDK'ya göre inisiyatif mi yoksa insiyatif olarak mı yazılır? Sorularının yanıtları arama motorları üzerinden çok fazla sorgulananlar arasında yer alıyor. Basılı ya da dijital mecralarda kullanılacak kelimelerin hem anlamını hem de yazılışını doğru şekilde bilmek olası bilgi kirliliğinin de önüne geçiyor. Peki zaman zaman rastladığımız İnisiyatif kelimesinin doğru yazılışı ve anlamı nedir? İşte yanıtı…

TDK'YA GÖRE İNİSİYATİF NASIL YAZILIR?

İnsiyatif: Yanlış
İnisiyatif: Doğru

İnisiyatif Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir?

1. Öncelik, üstünlük kurma.
2. Sorumluluk alma ve karar verme yetkisi.
3. Gerekli durumlarda tek başına karar alabilen kişi özelliği.

İnisiyatif almak: Elinde bulunan karar verme yetkisini harekete geçirmek, kullanmak. (İnisiyatif almak aynı zamanda inisiyatifi ele geçirmek olarak da kullanılabilmektedir.

İnisiyatif kullanmak: Gerekli olan bir kararı öncelik ile almak.