Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: BM kendi kararlarını yok sayan bir aymazlık içinde

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda Filistin'de yaşanan insanlık dramı ile ilgili milletvekillerini bilgilendirdi. Çavuşoğlu, "Filistin'de ve ötesinde mazlumların umudu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletidir." dedi. Bakan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yüce Meclisimizin bize verdiği güçle Filistin davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu. Çavuşoğlu, "Bazıları İsrail'in güvenliğini her şeyin önüne koydu. Gazze'de işlenen savaş suçlarına ve insanlığa karşı suçlara gözlerini kapadılar. BMGK kendi kararlarını yok sayan bir aymazlık içinde. İsrail'in gerçek niyeti Filistin'i yok etmek." dedi.

Giriş Tarihi 18 Mayıs 2021, 15:20 Güncelleme 18 Mayıs 2021, 17:21
Son dakika: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: BM kendi kararlarını yok sayan bir aymazlık içinde

İÇİNDEKİLER

AK Parti Meclis Grubu, Genel Kurul'da, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik saldırıları nedeniyle "Gazze ve Kudüs'te yaşanan insanlık vahşeti" ile ilgili genel görüşme yapılmasını istedi.

Siyasi parti grupları adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaşanan gelişmelere ilişkin bilgilendirme yaptı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle:

"200'den fazla Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti.

İsrail Kudüs'teki kardeşlerimize baskılarını artırdı. Temel Hedef Filistinlileri Kudüs'ten sürmek. Bir düşünün 70 yıldır bir evde yaşıyorsunuz bir gün çıkıp sözde mahkeme kararıyla evinizden çıkarıyorlar.

Evler yaklaşık 70 yıl önce Ürdün tarafından inşa edilip teslim edilen evlerdir.

İsrail, sivil Filistin binalarına saldırdılar. BM binasını hastaneleri hedef aldılar. Mübarek Ramazan Bayramı'nı zehir ettiler.

Cumhurbaşkanımız çok sayıda dünya lideri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İslam İşbirliği Teşkilatı harekete geçirildi. BM Genel Kurulu'nun toplanması talep edildi. Her türlü mekanizmanın harekete geçirilmesini taleplere ekledik.

Haziran 2018'de acil olarak toplanan BM Genel Kurulu'nda karar alındı, rapor sunuldu. BM'nin ofis ve personeli varlığını artırması, sivil gözlem misyonu ve fiziki koruma sağlanması.

BM Genel Kurulu Başkanı Volkan Bozkır Perşembe günü genel kurulun toplanması kararını aldı, teşekkür ediyoruz. Mazlumların umudu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk milletidir.

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yüce Meclisimizin bize verdiği güçle Filistin davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Filistin konusunda Türkiye'de ortak bir dayanışma iklimi var. Bunu koruma hususunda hassasiyet göstermemiz lazım.

Zalimleri sevindirmemek hepimizin görevidir. Filistin davasını savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Türkiye vicdanın ve adaletin sesidir."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN