Sigara satışı yasak mı serbest mi? 7 Mayıs marketlerde sigara yasağı var mı? Sigara satışı için açıklama geldi!

Sigara satışı yasak mı? 7 Mayıs sigara yasağı var mı? Sigara temel ihtiyaç mı? İçişleri Bakanlığı'nın market genelgesinin detayları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Genelgede birçok ürünün satışının yasaklandığı duyuruldu. 7 Mayıs'tan itibaren bu ürünlerin satışına yasak gelecek. Peki sigara satışı yasak mı? Sigara yasağı var mı?

Giriş Tarihi 04 Mayıs 2021, 21:08 Güncelleme 04 Mayıs 2021, 21:08
Sigara satışı yasak mı serbest mi? 7 Mayıs marketlerde sigara yasağı var mı? Sigara satışı için açıklama geldi!

İÇİNDEKİLER

7 Mayıs sigara yasağı var mı? Sigara satışı yasak mı? İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan market genelgesinde sigara satışının yasak olup olmadığı merak ediliyor. Genelgede satışa izin verilecek maddelerin temel ihtiyaç olacağı ifade edildi. Peki sigara temel ihtiyaç mı? Sigara satışı yasak mı? İşte yanıtı!

MARKET GENELGESİNDE SİGARA SATIŞI YASAK MI?

Bakanlık tarafından 81 il valiliğine gönderilen "Market Tedbirleri" konulu genelge ile tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili usul ve esasların belirlenerek, valilere duyurulduğu hatırlatıldı.

Genelgede, sokağa çıkma kısıtlaması sırasında marketlerde oluşabilecek yoğunlukların önüne geçmek amacıyla ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ve sektör temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonucunda alınan yeni tedbirler açıklandı.

Marketlerle ilgili düzenlemeye ilişkin İçişleri Bakanlığı Yardımcısı İsmail Çataklı'dan yeni açıklama geldi. Çataklı, ''Bu süreç canlı bir süreç. Tam kapanma dönemindeki süreçte yaptığımız düzenlemeler, nelerin satılıp satılamayacağı, nerelerin kapanıp kapanmayacağı, cumartesi - pazarın aynısı tam kapanma sürecine yansımış oldu. Gıda, temel ihtiyaçlar başta olmak üzere belirledik.

Bu dinamik süreç. Yeni ihtiyaçlar karşısında yeni tedbirler almamız gerekiyor. Marketler de yeni bir süreç. Yeni bir genelge yayınladık. Hangi ürünlerin alınıp satılabileceğini belirledik. Minimum yoğunluk temel amaç. Online satışlara gelince amacımız kalabalıkları bir araya getirmemek. Online alışverişlerle ilgili durum söz konusu değil'' dedi.

Yeni alınan kararlarla birlikte, marketlerde vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek.

SİGARA SATIŞI YASAK MI? AÇIKLAMA GELDİ!

Sigara yasağına ilişkin iddiaları değerlendiren İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, konuya açıklık getirdi.

Çataklı, market tedbirlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti. Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.