ASELSAN tarafından geliştirilen VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi tankla test edildi: Hedefleri 12'den vurdu

ASELSAN tarafından geliştirilen VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin testleri M50T tankıyla yapıldı. Hareketli tanktan duran hedeflere atışlar başarıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, tankları yüksek performanslı güncel sistemlerle donattıklarını ve ömür devri sürelerini uzattıklarını belirtti.

Giriş Tarihi 03 Mayıs 2021, 18:57 Güncelleme 03 Mayıs 2021, 19:05
ASELSAN tarafından geliştirilen VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi tankla test edildi: Hedefleri 12’den vurdu

İÇİNDEKİLER

ASELSAN'ın VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin testleri M60TM tankıyla gerçekleştirildi.



Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki M60TM tanklarının bir yandan modernizasyonunu bir yandan tüm bileşenlerinin millileştirilmesini sağladıklarını belirtti.



"HAREKETLİ TANKTAN DURAN HEDEFLERE ATIŞLAR BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ"
Böylece bu konuda dışa bağımlılığı azaltırken, tankları yüksek performanslı güncel sistemlerle donattıklarını ve ömür devri sürelerini uzattıklarını belirten Demir, şunları kaydetti:



"Bu kapsamda ASELSAN tarafından geliştirilen VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi'nin hareketli tank atışlı testlerine başladık. Hareketli tanktan duran hedeflere atışlar başarıyla gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar yeni tank atış kontrol sistemimizi kalifiye etmeyi hedefliyoruz."


VOLKAN-M Atış Kontrol Sistemi

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN