Sokağa çıkma yasağında berber ve kuaförler açık mı? Hafta sonu kuaförler açık mı? 3-4 Nisan berber ve kuaför çalışma saatleri!

Pazartesi gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası açıklanan yeni koronavirüs risk haritasında kırmızı il sayısının 58'e yükseldiği bildirildi. Bu gelişmeler sonrası yeni yasaklar ilan edildi. İstanbul, Ankara ve İzmir'in de içinde bulunduğu 58 ilde cumartesi kısıtlamasının geri geldiği bildirildi. Bu noktada, sokağa çıkma yasağında kuaförlerin ve berberlerin açık olup olmayacağı araştırılıyor. Peki, Hafta içi ve hafta sonu kuaförler, berberler açık mı? Sokağa çıkma yasağında kuaförler, berberler açık mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 31 Mart 2021, 12:07 Güncelleme 31 Mart 2021, 12:07
Sokağa çıkma yasağında berber ve kuaförler açık mı? Hafta sonu kuaförler açık mı? 3-4 Nisan berber ve kuaför çalışma saatleri!

İÇİNDEKİLER

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de içinde bulunduğu 58 ilde cumartesi kısıtlamasının geri geldiği bildirildi. Bu noktada, kuaförlerin ve berberlerin çalışma saatleri araştırılıyor. Hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları sebebiyle pek çok işletmenin çalışma saatleri sınırlandırıldı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı öncesinde kuaförlerin mesai saatleri araştırılıyor. Kuaförler, berberler hafta sonu (3-4 Nisan) sokağa çıkma yasağında açık mı? Kuaförlerin ve berberlerin çalışma saatleri!

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA KUAFÖRLER, BERBERLER AÇIK MI?

Çok yüksek riskli illerde (kırmızı renk) hafta sonları berber ve kuaför salonları hafta sonları kapalı olurken yüksek illerde ise sadece pazar günleri kapalı olması bekleniyor.

Orta ve düşük illerde ise sokağa çıkma yasağı olmadığı için eski düzende devam etmesi planlanıyor.

YENİ YASAKLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecek. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Daha önce kısıtlama uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde ise İl Hıfzıssıhha Kurullarınca alınan karara göre uygulama belirlenecek. Ancak yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde bu hafta sonu (3-4 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanacak.

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Açıklanan genelgeye göre;

Hafta içi günlerde 21.00 - 05.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Hafta sonlarında;

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00 - 05.00 saatleri arasında uygulanacak.

Yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00 - Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi günü saat 21.00'de başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.

Çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00'de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ İLLER (ÇOK YÜKSEK RİSKLİ)

Edirne, Kırkkale, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya,Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır.

TURUNCU KATEGORİDE OLAN İLLER (YÜKSEK RİSKLİ)

Manisa, Afyonkarahisar, Denizli, Burdur, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Tunceli, Bingöl, Kars, Ağrı, Kırşehir

SARI KATEGORİDE OLAN İLLER (ORTA)

Uşak, Van, Muş, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Hakkari, Siirt

MAVİ KATEGORİDE OLAN İLLER (DÜŞÜK RİSKLİ)

Şırnak

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİYLE İLGİLİ AYRINTILAR

İşte alınan yeni koronavirüs tedbirleri;

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

Kırmızı kategorideki illerde sadece Pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık Cumartesi ve Pazar günü olarak sürecek.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışacak.

Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecek.

RAMAZAN AYINDA YASAKLAR NELER?

* Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak.

* Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecek.