Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın kanı Ahmet Şık ve İsmail Saymaz'ın ellerinde!

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın terör örgütü DHKP-C üyelerince adliyedeki odasında rehin alındıktan sonra silahla öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti. Bugün, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristleri aklamaya çalışanlardan bir tanesi milletvekili, bir tanesi ise televizyon ekranlarından eksik olmayan gazeteci! Öte yandan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise konuya ilişkin "Terörden ve teröristten yana tavır almaktan çekinmeyen sözde gazeteciler bu saldırıyı yapanları kutsadılar." mesajını paylaştı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2021, 10:48 Güncelleme 31 Mart 2021, 13:43
Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın kanı Ahmet Şık ve İsmail Saymaz’ın ellerinde!

İÇİNDEKİLER

Evli ve 2 çocuk babası Mehmet Selim Kiraz'ın, 31 Mart 2015'te terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından odasında rehin alındıktan sonra öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti.

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı da yürüten Kiraz, avukat gibi hareket ederek Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına giren terör örgütü üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından adliyenin 6'ncı katındaki odasında rehin alındı.

Yetkililerin yoğun uğraşları, ailesi, sevenleri, çalışma arkadaşları ve gelişmeleri anbean takip eden kamuoyunun uzun süren bekleyişi, duyulan silah sesleriyle yerini endişeye bıraktı.

Silah seslerinin duyulmasından bir süre sonra vurulduğu anlaşılan Kiraz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Savcı Mehmet Selim Kiraz'la ilgili kötü haber, saat 23.20 sıralarında İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak tarafından verildi. Albayrak, operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 46 yaşındaki savcı Kiraz'ın bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

İki terörist de olay sırasında güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

KANI İKİ KALLEŞİN ELLERİNDE!
Aradan yıllar geçmesine rağmen vicdanları yaralayan bir olay var. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristleri aklamaya çalışan iki isim henüz hesap vermediği gibi biri Meclis'te vekil, diğeri ise TV ekranlarından eksik olmayan bir gazeteci.



CHP yanlısı gazeteci İsmail Saymaz, o günlerde savcımızı şehit eden teröristlerin reklamını yapmış, haberini takipçileriyle paylaşmıştı.



Saymaz, haberinde "Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan DHKP-C'liler Radikal'e konuştu. Telefonda sorularımızı yanıtlayan DHKP-C'li, şüpheli polis ya da polislerin adlarının açıklanması ve bu kişilerin canlı yayında suçlarını itiraf etmesi koşuluyla eylemlerine son vereceklerini söyledi. " ifadeleriyle teröristleri aklama ve kurtarma peşine düşmüştü.



"EYLEME MECBUR BIRAKILDIK"
Savcımızı şehit edenleri aklamaya çalışan bir diğer kalleş ise bugün İstanbul milletvekili olan Ahmet Şık!



Şık, Cumhuriyet gazetesinde skandal bir habere imza atarak teröristlerin eyleme mecbur kaldıklarını belirterek saldırıya kılıf bulma peşine düşmüştü.

Cumhuriyet Gazetesi, haberi "Öldürülmeden yarım saat önce eylemcilerden Ahmet Şık'a çarpıcı açıklamalar" şeklinde vermişti.



ALTUN'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un konuya ilişkin paylaşımı şöyle:

"Bundan tam 6 yıl önce, ülkemize ve milletimize şerefle hizmet eden Cumhuriyet Savcımız #MehmetSelimKiraz DHKP-C'li teröristler tarafından görevi başındayken şehit edildi.

Terörden ve teröristten yana tavır almaktan çekinmeyen sözde gazeteciler bu saldırıyı yapanları kutsadılar.

Şehitlerimizin aziz hatıralarından ve şehit ailelerimizden hiç utanmadılar. Bu topraklara ve aziz milletimize olan nefretlerini iğrenç manşetlerle gösterdiler. Hain terör saldırılarını "mecbur bırakılan bir yöntem" diyerek aklamaya çalıştılar.

Dün kahraman Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit edenlere methiyeler düzenler, terör örgütünün sözde liderlerine "bin selam" gönderenler, her fırsatta devletimize ve milletimize kin kusanlar bugün utanmadan demokrat taklidi ve demokrasi edebiyatı yapıyorlar.

Bu millete yaptıkları hiçbir kötülüğü, devletimize yaptıkları hiçbir ihaneti asla unutmadık, unutmayacağız. Dağdaki teröristlerle mücadele ettiğimiz gibi şehirdeki kravatlı teröristlerle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ettikleri her ihanetin hesabını onlardan soracağız.

Aziz milletimize, değerlerimize ve devletimize olan düşmanlıklarıyla emperyal güçlere maşa oldular. Bu topraklarda sebep oldukları her acıyı, her hüznü ve her nifakı Allah'ın izniyle sonlandıracağız.

Tüm şehitlerimize binlerce rahmet niyazıyla. Mekanları cennet olsun."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN