Artvin Dereiçi'nde yangın çıktı Türkiye'den yardım yağdı (Güncel haberler)

Artvin Yusufeli'ne bağlı Dereiçi köyünde, 17 Mart'ta yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, 52 evi yaktı. Türk halkı ise örnek bir yardımlaşmaya imza attı. 81 ilden, 400 kişinin yaşadığı köye yardım yağdı. Dün, köy muhtarının yaptığı açıklama ise herkesi duygulandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2021 Güncelleme 31 Mart 2021, 06:59
Artvin Dereiçi’nde yangın çıktı Türkiye’den yardım yağdı Güncel haberler

İÇİNDEKİLER

Artvin Yusufeli'ne bağlı Dereiçi köyünde, 17 Mart'ta yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan alevler, 52 evi yaktı. Türk halkı ise örnek bir yardımlaşmaya imza attı. 81 ilden, 400 kişinin yaşadığı köye yardım yağdı.

Dün, köy muhtarının yaptığı açıklama ise herkesi duygulandırdı. Dereiçi Köyü Muhtarı Sabri Duman, "Yardım yapan herkesten müteşekkiriz. Yardıma muhtaçken yardım dağıtacak pozisyona geldik. Herkesten Allah razı olsun. Lütfen bize bundan sonra gıda, eşya ve elbise yardımı yapmasınlar. Her şey fazlasıyla geldi" ifadesini kullandı.

ALKUŞLUYORUZ
Balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren Leylek'in fotoğrafını çeken Bursalı doğa fotoğrafçı Alper Tüydeş, bir mucizeye tanıklık etti. İki hafta önce evinde beslediği güvercin yavrusunun hareket etmediğini fark etti. Tam bahçeye gömecekken yavru kuş gagasını hareket ettirdi. Tam 25 gün emek verip beslediği kırmızı kanat bango cinsi güvercin yavrusuna Zibidi adını verdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu turuna çıkan fotoğrafçı, kuşu kimseye emanet edemedi. Sepete koyduğu Zibidi'yle şehir şehir gezdi.

COOK İYİ MAAŞ!
İngiliz
Kraliyet Ailesi'nde skandalların sonu gelmedi. Gündem bu kez Kraliçe Elizabeth'ti... Aşçısı emekliye ayrılacak olan Elizabeth, panikledi! Uygun aşçı bulabilmek için harekete geçti. Yeni şefin dünya mutfaklarını iyi bilmesi istedi. Buckingham Sarayı'nda konaklayacak olan aşçının yıllık maaşı ise 88 bin sterlindi...

MUHTEŞEM SÜLEYMAN
Londra'da
bulunan Sothebys's Müzayede Evi, İtalyan ressam Cristofano dell'Altissimo'nun yaptığı Kanuni Sultan Süleyman'ın portresini bugün satışa sunacak. Tablonun, 80 bin sterlin ile 120 bin sterlin arasında bir fiyata alıcı bulacağı belirtildi. Resmedilen tabloda Kanuni'nin 43 yaşında olduğu kaydedildi. Kanuni'nin ayrıca Floransa ve Viyana'da iki farklı galeride bu portresinin benzerlerinin bulunduğu öğrenildi.

SUDA HAYAT VAR
Turkuvaz
Medya Grubu ve INBUSINESS Dergisi tarafından sürdürülebilirlik konusunda farkındalık oluşturma misyonuyla hayata geçirilen Küresel Umut Festivali-Sürdürülebilir Hikayeler Webinar Serisi'nin ikincisi dün gerçekleşti. Türk Telekom, Halkbank, Finish ve Koza Altın İşletmeleri sponsorluğunda, 'Su Pozitif Türkiye' başlığında yapılan webinarda, 6. Sürdürülebilir Kalkınma Amacı olan Temiz Su ve Sanitasyon'a dikkat çekildi. Webinarın 3'üncü özel oturumunun konuğu UNESCO'nun Su Elçisi Kaan Özay'dı. 21. Yüzyıl'ın mavi altınının su olduğunu söyleyen Özay, "Su hayatla eşdeğer bir anlam taşıyor. Tüm su kaynaklarını 5 litrelik bir bidona sığdırsak içebileceğimiz tatlı su ancak bir yemek kaşığına denk gelir. Su elçisi olarak sizleri mavi altınımızı korumaya davet ediyorum" dedi.