HDP'li Salihe Aydeniz'den Nevruz kutlamalarında bebek katili Abdullah Öcalan güzellemesi!

Polis ısırmasıyla bilinen HDP’li Salihe Aydeniz, Nevruz kutlamalarında bebek katili Abdullah Öcalan’a övgüler yağdırdı. Aydeniz, İmralı'da cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a tecrit uygulandığını öne sürerek, "Onun için diyoruz ki; bu halka bakın ve bir an önce tecridi kaldırın. Barışın muhatabı İmralı'dadır" dedi. Aydeniz’in sözlerinin ardından “HDP kapatılmasın” diyenlere büyük tepki yağdı.

Giriş Tarihi 22 Mart 2021, 10:39 Güncelleme 06 Temmuz 2022, 13:09
HDP’li Salihe Aydeniz’den Nevruz kutlamalarında bebek katili Abdullah Öcalan güzellemesi!

İÇİNDEKİLER

Van Valiliği'nden alınan izinle dün HDP'nin düzenlediği Nevruz kutlaması, Van Kalesi'nin güneyinde bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda yapıldı.

Kutlamada konuşan Salihe Aydeniz, İmralı'da cezasını çeken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdı.

"TECRİDİ KALDIRIN"
Sözlerine "Sayın Abdullah Öcalan" diye başlayan Aydeniz, "Bu tecrit savaş politikalarında ısrar demektir. Bu tecrit halkları saymamaktır, birlikte yaşam iradesine karşı çıkmaktır. Onun için tecridin bir an önce kaldırılması gerekiyor. Barışa susadığını gördü. Sayın Abdullah Öcalan dünyada benzeri olmayan İmralı işkence sisteminde direniyor. İmralı sistemi işkence sistemidir. Onun için diyoruz ki bu halka bakın ve bir an önce tecridi kaldırın" diye konuştu.