13 Mart sokağa çıkma yasağı var mı? Yarın sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

13 Mart sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olan iller listesi merak ediliyor. Yarın sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri sorusunun cevabı gündem oldu. Hafta sonları uygulanan ve iki günü kapsayan yasaklar aylarca sürmüş ancak normalleşme kapsamında yasaklar gevşetilmişti. Peki, 13 Mart yarın sokağa çıkma yasağı var mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 12 Mart 2021, 17:31 Güncelleme 12 Mart 2021, 17:31
13 Mart sokağa çıkma yasağı var mı? Yarın sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?

İÇİNDEKİLER

Yarın sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? 13 Mart sokağa çıkma yasağı var mı sorusuna yanıt aranıyor. Cumartesi ve Pazar günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı merak ediliyor. Peki yarın sokağa çıkma yasağı var mı? Alınan son kararlarla birlikte düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli illere yönelik yeni kararlar alınmıştı. Peki, 13 Mart sokağa çıkma yasağı var mı?

Normalleşme ile birlikte iller 4 farklı gruba ayrıldı. Buna göre düşük ve riskli illerimizde sokağa çıkma yasağı kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli olan illerde Pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam kararı alındı.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre; düşük ve orta risk grubundaki illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı hafta içinde olduğu gibi 21.00- 05.00 saatlerinde arasında uygulanacak.

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerimizde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacaktır.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır. (Bu illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı)

ORTA RİSKLİ İLLER

Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars. (Bu illerde de hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı)

YÜKSEK RİSKLİ İLLER

İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan. (Cumartesi saat 21:00'a kadar yasak yok sonrasında başlıyor Pazartesi sabah 05:00'da sona eriyor)

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman. (Cumartesi saat 21:00'a kadar yasak yok sonrasında başlıyor Pazartesi sabah 05:00'da sona eriyor)