Sincar'da Irak Ordusu ile PKK çatıştı mı? ABD'nin kirli planı ne? Abdullah Ağar açıkladı

Sincar'da Irak Ordusu ve PKK çatıştı mı? Irak Ordusu Sincar'a operasyon düzenleyecek mi? ABD'nin Irak'taki kirli planı ne? NATO'nun Irak'taki yeni stratejisinin arka planında ne var? Fransa'nın Sincar'a hastane inşaa etmesi ne anlama geliyor? Fransa'nın Irak Büyükleçisi PKK'lılarla ne konuştu? Tüm bu soruların ve bölgede yaşanan son dakika gelişmesinin ayrıntılarını Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar A Haber canlı yayınında yanıtladı.

Giriş Tarihi 11 Mart 2021, 19:44 Güncelleme 11 Mart 2021, 21:58
Sincar’da Irak Ordusu ile PKK çatıştı mı? ABD’nin kirli planı ne? Abdullah Ağar açıkladı

İÇİNDEKİLER

Irak ordusu ve PKK terör örgütü Sincar'da çatıştığı iddia edildi. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Sincar'da yaşanan yeni gelişmesinin detaylarını A Haber'de yorumladı.

Bölgede bir gerginliğin olduğunu ifade eden Ağar, bu gerginliğin nereye varacağını takip etmek gerekli, Fransa'nın Irak Büyükelçisi tarafından bölgeye hastane temeli atılması, NATO üzerinden ABD'nin Sincar'ı etkileyecek şekilde bölgedeki yeni girişimlerin oluşması ve Haşdi Şabilerin Türkiye ile ilgili tehditleri bölgedeki dinamik süreci yakından etkileyeceğini ifade etti.

"IRAK ORDUSU VE PEŞMERGE GEREKLİ İRADEYİ ORTAYA KOYAMADI"

Sürecin son derece hassas olduğunu ifade eden Ağar, Irak ordusu ve Peşmergenin PKK terör örgütünü Sincar'dan çıkarmak için gerekli iradeyi ortaya koyamadığını söyledi.

NATO'NUN IRAK'TAKİ YENİ STRATEJİSİ NE ANLAMA GELİYOR?

ABD'de Biden'ın göreve gelmesiyle birlikte Rusya'nın bölgedeki etkisini engellemek için yeni bir stratejiye geçildiğini aktaran Ağar, NATO üzerinden bir takım ülkeleri kendi hedef ve çıkarları için mobilize (seferber) edip, Rusya, İran ve Çin'in bölgedeki hareketliliğinin önüne geçip İsrail'in güvenliğini sağlamak için yeni bir planın devreye gireceğini ifade etti.

NATO ile Türkiye arasında bir iş birliğinin olabilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen Ağar, Türkmen coğrafyasındaki Araplaştırılmaya, Şiileştirilmeye ve Kürtleştirilmeye dikkat çekti.

FRANSA'DAN SİNCAR'DA SKANDAL HAMLE

Fransa'nın Irak Büyükelçisi tarafından Sincar'da hastane temelinin atılmasıyla bölgedeki Ezidileri önemsiyormuş izlenimi vermeye çalıştığını aktaran Ağar, "Ezidilere en çok yardımcı olan ülkenin Türkiye olduğunu unutuyorlar." dedi. Ezidilerin kendi topraklarına dönemediklerini belirten Ağar, "Haşdi Şabiler, PKK, İran, ABD, İsrail, Rusya hepsi bölgelerinde etkin... Tam anlamıyla dünyada jeopolitik tansiyonun attığı bir rekabet alanına dönmüş bir bölge haline geldi. Keşke Irak'ı yıkanlar inşaa etse ama öyle bir durum yok halen istismar devam ediyor." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN