İsmail Küçükkaya'nın eski eşi Eda Demirci'ye gösterdiği şiddete göz yuman Canan Güllü'ye ABD'den "cesur kadın" ödülü

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye "Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü'nü verdi. Canan Güllü, daha önce İsmail Küçükkaya'dan şiddet gören eski eşi Eda Demirci'nin açıklamalarıyla gündeme gelmişti. Şiddet mağduru Demirci, "Canan Güllü'nün yardım çığlıklarını duymadığını" belirtmişti. Demirci, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye ulaşmaya çalıştığını, telefonla aradığını, sonra 13 mesaj attığını ama Güllü'nün geri bile dönmediğini belirtmişti.

Giriş Tarihi 08 Mart 2021, 10:25 Güncelleme 08 Mart 2021, 10:35
İsmail Küçükkaya’nın eski eşi Eda Demirci’ye gösterdiği şiddete göz yuman Canan Güllü’ye ABD’den cesur kadın ödülü

İÇİNDEKİLER

ABD Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü'nü Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Güllü'nün "cinsiyet eşitliği, kadınların yönetimde, iş gücünde ve eğitimde yer almasına teşvik için çalışmaları" vurgulandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamada 2021 Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü'nün Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye verildiği duyuruldu.



Açıklamada "Toplumsal cinsiyet eşitliğinin kararlı bir savunucusu olması ve kadınların yönetime, iş gücüne ve eğitime katılımlarını artırmaya yönelik çalışmaları nedeniyle Türkiye'den Canan Güllü, #CesurKadınlar ödülüne layık görüldü." ifadelerine yer verildi.



KADINA ŞİDDETE GÖZ YUMMUŞTU
Gazeteci İsmail Küçükkaya'dan şiddet gören eski eşi Eda Demirci, Canan Güllü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Demirci, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye ulaşmaya çalıştığını, telefonla aradığını, sonra 13 mesaj attığını ama Güllü'nün geri bile dönmediğini belirtmişti.