Kovulan internet editörlerinden flaş itiraflar! İBB istedi, Halk TV başlığı değiştirdi

Halk TV'nin web sitesinde çalışan iki gazeteci Fırat Yeşilçınar ve Ali Isıyel ile Batuhan Batan işten çıkarıldı. Yeşilçınar, Halk TV internet sitesinde yer alan ve İstanbul Metrosu görüntüleriyle verilen "Türkiye'nin Wuhan'ı Bu Halde" başlığının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin talimatıyla "İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması" olarak değiştirildiğini duyurdu. Yeşilçınar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren haberinden dolayı blokaj yaşamaya başladıklarını söyledi.

Giriş Tarihi 22 Şubat 2021, 21:34 Güncelleme 22 Şubat 2021, 22:09
Kovulan internet editörlerinden flaş itiraflar! İBB istedi, Halk TV başlığı değiştirdi

İÇİNDEKİLER

Halk TV'nin web sitesinde çalışan iki gazeteci Fırat Yeşilçınar ve Ali Isıyel ile Batuhan Batan işten çıkarıldığı öğrenildi. Halk TV'deki işlerinden çıkarılan Fırat Yeşilçınar ve Ali Isıyel'in CHP'li belediyeler ile ilgili haberler sebebiyle sansür ve baskı altında olduklarını ve nihayetinde işten çıkarıldıklarını açıkladı.

HALK TV'DE YAYINLANAN "TÜRKİYE'NİN WUHAN'I BU HÂLDE!" HABER İBB'NİN BASKISIYLA DEĞİŞTİRİLMİŞ!

Halk TV'de internet sitesinde 19 Ekim 2020 tarihinde yayınlanan, "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberde İstanbul pandemi salgınının başladığı Çin'in Hubei eyaletinde yer alan Wuhan'a benzetildi. Halk TV'de saat: 21.15'te yayınladığı haberde, metrolarda fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı, yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı ifade edildi.

Halk TV'deki işlerinden çıkarılan Fırat Yeşilçınar, Clubhouse'un 'Halk TV'den nasıl kovulduk' odasında konuştu. Halk TV'deki işinden çıkarılan Fırat Yeşilçınar, Halk TV internet sitesinde yer alan ve İstanbul Metrosu görüntüleriyle verilen "Türkiye'nin Wuhan'ı Bu Halde" başlığının, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talimatıyla "İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması" olarak değiştirildiğini açıkladı.

Yeşilçınar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştiren haberinden dolayı blokaj yaşamaya başladıklarını söyledi.

Ali Isıyel de, Kadıköy Belediyesi'ndeki işçi grevini haberi detaylı bir şekilde aktarmak istemesine rağmen, grev sürecinin daha az görüldüğünü ifade etti.

YEŞİLÇINAR: İBB'Yİ ELEŞTİREN HABERİNDEN DOLAYI BLOKAJ YAŞAMAYA BAŞLADIK

Gazeteci Mehmet Şafak Sarı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından Halk TV'de yaşanan işçi çıkarılmasını şöyle açıkladı:

"Halk TV'de büyük kıyım. Gazeteci arkadaşlarımıza bu yapılanlar kaçıncı? Onlarca gazeteci ve çalışanın işine son verildi. Kanalın patronunun korumalarının işten çıkarılan meslektaşlarımızın üzerine yürüdüğü iddiaları var."

"Halk TV'de işten atılan gazetecilerden Fırat Yeşilçınar, kapanan Olay TV'ye yayınlanan bir tartışma programını haberleştirdikleri için kendisine "rakip kanaldan hiçbir şey yayınlayamazsınız" dendiğini ve İBB'yi eleştiren haberinden dolayı blokaj yaşamaya başladıklarını belirtiyor."

"Halk TV'de işten atılan gazetecilerden Ali Isıyel, Kadıköy Belediyesi'ndeki işçi grevini haberi detaylı bir şekilde aktarmak istemesine rağmen, grev süreci daha az görüldüğünü söylüyor."

"Clubhouse'un 'Halk TV'den nasıl kovulduk' odasında Halk TV'deki işlerinden çıkarılan Fırat Yeşilçınar ve Ali Isıyel, Olay TV yayınını yayınladıkları ve CHP'li belediyeler ile ilgili haberler sebebiyle sansür ve baskı altında olduklarını ve nihayetinde işten çıkarıldıklarını söylüyor."

"TÜRKİYE'NİN WUHAN'I BU HÂLDE!" BAŞLIKLI HABERİN BAŞLIĞI İBB'NİN BASKISIYLA DEĞİŞMİŞ

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'nin, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi döneminde toplu taşımada başarısız olduğuna yönelik haberinin başlığı ve içeriğini 2 saat 22 dakika sonra değiştirmesi dikkat çekmişti.

Halk TV, saat: 21.15'te yayınladığı haberde toplu taşımada yaşanan yoğunluğun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki İstanbul Elektrik Tramvay Tünel İşletmesi (İETT) bağlı metrolarda yaşandığını açıkladı ve metroda yoğunluğu gösteren fotoğraf yayınlandı. Aynı Halk TV, saat 23.39 yayınladığı haberde ise, toplu taşımadaki yoğunluğu iktidara bağladı!

Halk TV'nin, haberin başlığı ve içeriğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen baskılar üzerine değiştirdiği ifade ediliyor.

HALK TV: "METROLARDA BALIK İSTİFİ YOLCULUK YAPILIYOR"

Halk TV'de internet sitesinde yayınlanan, "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberde İstanbul pandemi salgınının başladığı Çin'in Hubei eyaletinde yer alan Wuhan'a benzetildi.

Halk TV'de saat: 21.15'te yayınladığı haberde, metrolarda fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı, yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı ifade edildi.

Haberde, "İstanbul'daki toplu taşıma görüntüleri endişe yarattı. Metroda çekilen bir fotoğraf, Türkiye'nin Wuhan'ı olarak adlandırılan İstanbul'da fiziksel mesafenin hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor" ifadeleri yer aldı.

Halk TV'nin soysal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından saat: 21.17'te yapılan paylaşımda "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" ifadeleri yer aldı ve otobüsteki yoğunluğu gösteren fotoğraf paylaşıldı.

HALK TV'NİN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ ELEŞTİRDİĞİ O HABER!

Halk TV'de yayınlanan, "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberde şöyle denildi:

"İstanbul'da toplu taşımada çekilen görüntü endişe yarattı. Fiziksel mesafenin hiçe sayıldığı görüntülerde, salgının pik dönemindeyken yurttaşların adeta balık istifi yolculuk yaptığı fotoğraflar görenleri paniğe sevk etti.

Koronavirüs vakaları gün geçtikçe artıyor. Vaka ve hasta sayısında hükûmetin ayrıma gitmesine rağmen hasta sayısı günlük 2 bine yaklaştı. Hastaların büyük çoğunluğunun İstanbul'da görüldüğü de konuşulanlar arasında.

Okulların yüz yüze eğitime yeniden başlamasının gündeme geldiği bugünlerde İstanbul'daki toplu taşıma görüntüleri endişe yarattı. Metroda çekilen bir fotoğraf, Türkiye'nin Wuhan'ı olarak adlandırılan İstanbul'da fiziksel mesafenin hiçe sayıldığını gözler önüne seriyor."

HALK TV HABERİN BAŞLIĞI VE İÇERİĞİNİ DEĞİŞTİRDİ

Halk TV, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdiği haberin başlığı ve içeriğini 2 saat 22 dakika sonra değiştirdi.

Halk TV'nin soysal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabından saat: 23.39'da yapılan paylaşımda, "Türkiye'nin Wuhan'ı bu hâlde!" başlıklı haberin başlığı ve içeriğinin değiştiği, haberin "İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması" başlığıyla verildiği gözlendi.