ABD Ulusal Mucitler Akademisi’ne seçilen üç Türk bilim insanı insanlığa hizmet ediyor

ABD Ulusal Mucitler Akademisi’nde (NAI), yaşam kalitesi, ekonomik gelişme ve toplumun refahı üzerine olağanüstü buluşlar gerçekleştiren akademisyenler arasında üç Türk mucit de çalışmalarına devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından seçilen 168 mucit akademisyen arasında, Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Üren, California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özkan ve Massachusetts Hastanesi Harris Ortopedi Laboratuvarı Yardımcı Direktörü Doç. Dr. Ebru Oral da bulunuyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2021 Güncelleme 16 Şubat 2021, 07:00
ABD Ulusal Mucitler Akademisi’ne seçilen üç Türk bilim insanı insanlığa hizmet ediyor

İÇİNDEKİLER

ABD Ulusal Mucitler Akademisi'nde (NAI), yaşam kalitesi, ekonomik gelişme ve toplumun refahı üzerine olağanüstü buluşlar gerçekleştiren akademisyenler arasında üç Türk mucit de çalışmalarına devam ediyor.

Dünyanın dört bir yanından seçilen 168 mucit akademisyen arasında, Georgetown Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aykut Üren, California Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özkan ve Massachusetts Hastanesi Harris Ortopedi Laboratuvarı Yardımcı Direktörü Doç. Dr. Ebru Oral da bulunuyor. Üren, "Gerçekleştirdiğimiz bütün buluşlar takım çalışmasının sonucudur " diyor. Oral, "Bu seçim büyük bir onur. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz" şeklinde konuşuyor. Özkan ise "Bu onur, akademisyenler için OSCAR ödülü gibidir" diyor.

ÇÖPTEN BATARYA YAPTI
Prof. ÖZKAN, temiz ve yenilenebilir enerji ve depolama konularına yoğunlaştı. Geri dönüşümlü malzemelerin, tarımsal atıkların, yenilenebilir malzemelerin batarya yapı malzemelerine dönüştürmesini sağladı.

DAYANIKLI PROTEZ ÜRETTİ
Doç. ORAL, eklem protezlerinin plastik parçalarının, antioksidan moleküller kullanarak vücuttaki ömürlerini uzatmayı başardı.

KANSERE İLAÇ BULDU
Prof. Üren, 11 patentli buluşu ve 110 bilimsel makalesi bulunuyor. Kemik ve kas kanseri üzerine yeni ilaç geliştiriyor..