İBB tablet başvurusu nasıl yapılır? İBB tablet başvurusu alınıyor mu?

İBB tablet başvurusu nasıl yapılır? Uzaktan eğitime katılmak isteyen ancak teknolojik imkansızlıklar nedeniyle zorluk yaşayan vatandaşlar İBB tablet başvurusu yapmak için araştırma yapıyor. 40 bin öğrenciye tablet dağıtımı başladı. Peki, İBB tablet başvurusu nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 11 Şubat 2021, 14:03 Güncelleme 11 Şubat 2021, 14:03
İBB tablet başvurusu nasıl yapılır? İBB tablet başvurusu alınıyor mu?

İÇİNDEKİLER

İBB tablet başvurusu nasıl yapılır? İstanbul'da yaşayan öğrencilere 40 bin tablet dağıtılmaya başlandı. İhtiyaç sahibi öğrencilere binlerce tablet dağıtılırken vatandaşlar da İBB tablet başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. . Evinde ilköğretim ve lisede okuyan 3 ve daha az öğrencinin bulunduğu ailelere 1 tablet, 4 ve üzeri öğrencinin bulunduğu ailelere ise 2 tablet desteğinde bulunulacak.

İBB TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yapılan açıklama kapsamında bedava tablet başvurusu alınmayacağı, tıpkı 1. faz pandemi yardımı sürecinde olduğu gibi sosyal destek alan ailelere otomatik olarak tablet dağıtımı yapılacağı ilan edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sosyal hizmet ekipleri ailede eğitim gören çocuk sayısına göre sosyal destek alan aillelerin adreslerine tabletlerini teslim edecek.

Dağıtılan tabletlerden yarısı wifi üzerinden, yarısı da sim kart takılarak internete bağlanabilecek.

MEB ÜCRETSİZ TABLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı 100 bin tablet dağıtımında bundan öncekinde nasıl bir yol izlendiyse aynı şekilde süreci yönetecek. Tablet alacak kişiler için bir başvuru ekranı veya sayfa bulunmuyor. Bu noktada İl Milli Eğitim Müdürlükleri ihtiyaç sahibi öğrencileri tesbit ederek dağıtımları bizzat elden gerçekleştiriyor.

100 BİN YENİ TABLET DAĞITILACAK!

MEB Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yaptığı paylaşımda " Tablet dağıtımlarında her hafta daha çok öğrencimize ulaşmanın sevincini yaşıyoruz" dedi. Açıklamasının devamında Ocak ayı bitmeden söz verdikleri gibi 500 bin tabletin dağıtıldığına dikkat çeken Bakan yeni hedeflerinin Şubat ayında 100 bin tabletin daha çocuklara ulaştırmak olduğunu ifade etti.