65 yaş üstü aşı takvimi: 65 yaş üstü aşılama ne zaman başlayacak?

65 yaş üstü aşılama ne zaman başlayacak? 65 yaş üstü aşı takvimi açıklandı mı? Aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar kendilerine sıranın ne zaman geleceğini merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılamaların ne zaman yapılacağı hakkında bilgilendirme yapmıştı. İşte aşı takvimine ilişkin merak edilen bilgiler...

Giriş Tarihi 11 Şubat 2021, 10:52 Güncelleme 11 Şubat 2021, 10:52
65 yaş üstü aşı takvimi: 65 yaş üstü aşılama ne zaman başlayacak?

İÇİNDEKİLER

65 yaş üstü aşı takvimi açıklandı mı? 65 yaş üstü aşılama ne zaman başlayacak? Aşı yaptırmak isteyen vatandaşlar öncelik sırasına göre aşı oluyor. Şu ana kadar milyonlarca kişi aşılanmıştı. Aşı stoğu ve tarihleri hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detaylı bilgiler verdi.

65 YAŞ ÜSTÜ AŞILAMA NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilkent Yerleşkesi'nde birlikte gerçekleşen Toplum Bilim Kurulu ve Koronavinüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamasında 65 yaş üstü vatandaşların cuma gününden itibaren aşı olmak için sisteme tanımlanacağını duyurdu.

Bakan Koca açıklamasında, 'Yarından itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak için sisteme tanımlanacak. Bilim Kurulumuzun da önerileri doğrultusunda kritik kamu hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesini sağlamak ve toplumsal mobilizasyonu teşvik etmek amacıyla, hafta sonundan itibaren başta kabine üyelerimiz olmak üzere devlet üst yöneticilerini aşılanmaya davet ediyorum. Vali, il emniyet müdürü, kaymakam ve belediye başkanlarımızın kendi bölgelerindeki sağlık tesislerimizde aşılarını yaptırarak vatandaşlarımıza önderlik etmesini bekliyorum.' dedi.

Son partide gelen aşıların 14 günlük analizlerinin tamamlandığını, bu nedenle 70 ve cuma günü 65 yaş üzerine olmak üzere aşı takvimini genişletmiş olduklarını aktaran Koca, 'Onun için bundan sonraki dönemde 65 yaşa kadar vatandaşımızı sağlık kuruluşlarımızda aşılamaya davet ediyorum. Önümüzdeki süreçte giderek aşılama tedariki ile birlikte takvimi de genişleteceğimizi zaten biliyorsunuz. Bu dönemde daha önce 50 milyon doz aşı için bir sözleşme yapılmıştı. 50+50 milyon talebimiz şeklindeydi. 100 milyon doz aşının sözleşmesinin imzaladığını söyleyebilirim.' ifadelerini kullandı.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Koronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 184'ten randevu alınarak başvurulabilecek.

MHRS sistemine Turkiye.gov.tr ya da e devlet mobil uygulamalarından da giriş yaparak ve arama bölümünden MHRS yazarak ulaşmak ve koronavirüs aşısı için randevu almak mümkün.

E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak koronavirüs aşısı olup olmayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.

Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olarak giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.

"Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.

"Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.

Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır.

AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ