MSÜ başvuru ne zaman yapılacak? 2021 MSÜ başvuru kılavuzu! MSÜ başvuru ücreti ne kadar olacak?

2021 MSÜ başvuru ne zaman yapılacak? MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı ve Milli Savunma Üniversitesi'ne giriş yapmak isteyenler için tarih verildi. MSÜ başvurusu yapmak isteyen adaylar başvuru tarihlerini sorguluyor. ÖSYM'den yapılan duyuruyla başvuruların nasıl olacağına ilişkin bilgiler verildi. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) için başvurular bugünden itibaren 23 Şubat 2021'e kadar yapılabilecek. Adayların merak ettiği bir diğer konus ise MSÜ başvuru ücreti oldu. Geçtiğimiz yılki başvuru ücreti ise 100 TL olarak belirlenmişti.

Giriş Tarihi 27 Ocak 2021, 11:30 Güncelleme 27 Ocak 2021, 11:30
MSÜ başvuru ne zaman yapılacak? 2021 MSÜ başvuru kılavuzu! MSÜ başvuru ücreti ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

MSÜ başvuru ne zaman yapılacak? 2021 MSÜ başvuru kılavuzu yayında mı? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ)'de okumak isteyen öğrenciler, üniversite başvuru tarihlerini kaçırmak istemiyor. Başvurularını tamamlayacak öğrenciler sınava giriş yapacak. ÖSYM sınav takvimine göre başvuru tarihlerine ilişkin bilgilendirme yapılmıştı. Peki MSÜ başvuru kılavuzu yayınlandı mı? MSÜ başvuru ücreti ne kadar olacak?

MSÜ BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) için başvurular bugünden itibaren 23 Şubat 2021'e kadar yapılabilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamaya göre, 4 Nisan 2021'de gerçekleştirilecek MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na başvurular başladı.

Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ya da ÖSYM Aday İşlemleri mobil uygulamasından 23 Şubat'a kadar yapabilecek.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi istenmesi dolayısıyla adayların, sınav başvurusu yapmadan veya başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-MSÜ kılavuzunda yer alıyor. Adayların ÖSYM'nin sitesinden erişebileceği kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

2021-MSÜ'ye başvuran adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları ikinci seçim aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca, 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanacak olan ve başvuruları 4 Şubat-2 Mart 2021 arasında yapılacak 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) başvurmaları ve Harp Okulları için 2021 YKS birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile 2021-YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2021-YKS birinci oturumu olan TYT'ye girmeleri gerekiyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Twitter'dan sınava ilişkin paylaşımında, "T.C. kimlik kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylarımız başvuru merkezlerimize gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine ÖSYM AİS mobil uygulaması veya http://ais.osym.gov.tr üzerinden e-Devlet ile 'kayıt ol' seçeneğine tıklayarak kayıt olabilir ve sınav başvurularını yapabilir. Başvuru yapabilmek için geçerli HES kodu bilgilerinizi AİS'e kaydetmeniz gerekmektedir." bilgisini verdi.

MSÜ BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

MSÜ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

MSÜ başvuruları ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre 27 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında alınacak.

MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

2021 MSÜ sınavı 4 Nisan 2021 yılında gerçekleştirilecek.

MSÜ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) yapacaklardır.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar başvurularını, istedikleri bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Başvuru Merkezleri, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ile ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri yetkisindeki başvuru merkezlerinden oluşacaktır. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayınlanacaktır. Tüm Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri içinde alacaklardır. Başvuru merkezlerinde başvuru yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar, başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya diledikleri bir Başvuru Merkezinde yapacaklardır.

MSÜ BAŞVURUSU YAPACAKLAR DİKKAT!

Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm; Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır. Boy sınırının altında kalan adayların fiziki değerlendirme (2. Seçim Aşamaları) aşamasında adaylıkları sonlandırılacaktır.

DİKKAT:Harp Okulları için 2020 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2020 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2019-TYT puanını kullanmak için 2020-YKS'ye başvuru yapmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.