Mersin Valiliği'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesindeki kontrollü patlamaya ilişkin açıklama

Son dakika haberi... Mersin'in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesindeki kontrollü patlamaya ilişkin açıklama geldi. Mersin Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile zarar tespiti için çalışmaların sürdüğünü, vatandaşların zararlarının ise tazmin edileceğini bildirdi.

Giriş Tarihi 19 Ocak 2021, 23:12 Güncelleme 19 Ocak 2021, 23:18
Mersin Valiliği’nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesindeki kontrollü patlamaya ilişkin açıklama

İÇİNDEKİLER

Mersin'in Gülnar ilçesinde inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesindeki kontrollü patlamaya ilişkin açıklama geldi.

Gülnar'da inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde kontrollü patlama sırasında bazı ev ve seralarda zarar oluştuğu iddia edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Mersin Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile zarar tespiti için çalışmaların sürdüğünü, vatandaşların zararlarının ise tazmin edileceğini bildirdi.

Konuya ilişkin Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

ZARAR TESPİT KOMİSYONU KURULDU
"İlimiz Akkuyu Nükleer Güç Santrali Bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Bu çerçevede vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecektir. Patlatma ile ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'ndan bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN