İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan 'sosyal medya' açıklaması: Platformların temsilci atama kararları sevindirici

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Sosyal medya platformlarının yeni yasamız çerçevesinde ülkemize yasal temsilci atama kararları bizler için sevindiricidir" açıklamasında bulundu.

Giriş Tarihi 18 Ocak 2021, 19:02 Güncelleme 18 Ocak 2021, 19:20
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan ’sosyal medya’ açıklaması: Platformların temsilci atama kararları sevindirici

İÇİNDEKİLER

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabı üzerinden sosyal medya platformları ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.



Altun, yaptığı açıklamada, "Sosyal medya platformlarının yeni yasamız çerçevesinde ülkemize yasal temsilci atama kararları bizler için sevindiricidir. Bu kararlar vatandaşlarımızın kişilik haklarının ve ifade özgürlüğünün korunması için ortaya koyduğumuz çabaların da haklılığını gözler önüne sermektedir" ifadelerini kullandı.



İşte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un o paylaşımı;



FACEBOOK'TA TÜRKİYE KARARI
Öte yandan Facebook, Türkiye'ye temsilci atama kararı aldı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Facebook ve Instagram'ın, Türkiye'de temsilcilik açacaklarını bildirdiklerini belirterek, "Temsilcilerini bildirmeyen Twitter ve diğer ağlardan da benzer ve güzel bir haber bekliyoruz." ifadesini kullandı.



Facebook'tan yapılan açıklamada, "Yasadan etkilenen diğer bazı şirketler gibi, yeni düzenlemeler doğrultusunda Türkiye'de temsilci olarak bir tüzel kişilik atama sürecini başlatmaya karar verdik." ifadeleri kullanıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN