Son dakika: Yasaklar ne zaman kalkacak? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Normalleşme süreci...

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta içi akşam 21.00 sabah 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise tam zamanlı sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam ediyor. Bu bağlamda milyonlarca vatandaş alınan tedbirlerin ne zaman esnetileceği konusunda yapılan son dakika açıklamalarını takip ediyor. Normalleşme sürecinin ne zaman başlayacağı akıllarda bir soru işareti olarak yerini alıyor. Peki, yasaklar ne zaman kalkacak? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Normalleşme süreci ne zaman başlayacak? İşte son gelişmeler...

Giriş Tarihi 15 Ocak 2021, 16:58 Güncelleme 15 Ocak 2021, 17:03
Son dakika: Yasaklar ne zaman kalkacak? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Normalleşme süreci...

İÇİNDEKİLER

Vaka sayılarının düşmesi ve vatandaşlara aşı yapılmaya başlanmasıyla birlikte gözler normalleşme sürecine çevrildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında salgının yayılmasını önlemek amacıyla devreye alınan kararlar halen uygulanıyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar belirli saatler arasında sokağa çıkabiliyor. Peki, yasaklar ne zaman kalkacak? Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte son dakika gelişmeleri takvim.com.tr'de...

KISITLAMALAR NE ZAMAN KALKACAK?

Bu haftaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız." dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ VE 20 YAŞ ALTI YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

65 yaş üstü ve 20 yaş altı için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam ediyor. Konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Açıklama gelirse haberimizde yer alacak.

YILIN İLK KABİNE TOPLANTISI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 2021 yılının ilk toplantısında yoğun bir gündemle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabine toplantısı, saat 15.35'te Başkan Erdoğan liderliğinde yapıldı.

Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, "Vaka sayısının belirli sayının altına düşmesiyle birlikte elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız." dedi.

NORMALLEŞME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Hemen şunu belirtelim ki, normalleşme sürecine geçiş tarihi henüz belli olmadı. Kabine toplantısında kısıtlamaların esnetilmesi konusunun değerlendirilmesi bekleniyor. Normalleşme süreci ile ilgili resmi açıklama geldiğinde takvim.com.tr'de yer alacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Sokağa çıkma yasaklarının hangi tarihte biteceği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Kabine toplantısında söz konusu kısıtlama hakkında yeni bir karar alındığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan son açıklama;

Saygıdeğer vatandaşlarımız,

Hafta sonlarına yönelik uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasının altıncı uygulaması bugün saat 21:00 de başlayıp Pazartesi sabah 05.00'de sonlanacaktır.

Bakanlığımızca daha önce çıkarılan Genelgelerle; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bu kapsamda;

• Market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve çiçekçiler bugün saat 20.00'ye kadar, Cumartesi ve Pazar günleri ise 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacaktır. Yine belirtilen süre içerisinde marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve çiçekçiler telefonla ya da online olarak aldıkları siparişleri teslim edebileceklerdir.

• Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerleri ise bugün saat 20.00'ye kadar paket servis+ gel-al şeklinde, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek olup bu işyerleri Cumartesi ve Pazar günleri 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebileceklerdir.

• Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır.

• Online sipariş firmaları da Cuma, Cumartesi ve Pazar günlerinde 10.00-24.00 saatleri arasında siparişleri teslim edebileceklerdir.

• Vatandaşlarımız sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan günlerde (Cumartesi-Pazar) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, çiçekçi ve fırın ya da ekmek satış bayine yürüyerek gidip gelebileceklerdir.

Bu açıklamalardan da görüleceği üzere sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı düşüncesiyle temel ihtiyaç malzemesi temini amacıyla fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı işyerlerinde yoğunluğa sebep olunmasına gerek bulunmamaktadır.

Bu nedenle vatandaşlarımızdan sokağa çıkma kısıtlamasının başlayacağı saat olan 21.00'den önce evlerinde/ikametlerinde olacak şekilde hareket etmelerini, başta büyükşehirlerimiz olmak üzere trafikte oluşabilecek yoğunluklar göz önünde tutarak gerekli tedbirleri almaları hususunu bir kez daha istirham ediyoruz.

TEMİZLİK, MASKE, MESAFE İLE HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.