Hafta sonu alkol satışı yasak mı? Cuma günü alkol yasağı var mı?

Hafta sonu alkol satışı yasak mı? Marketlerden alkol satışlarıyla ilgili açıklama sokağa çıkma yasağı öncesinde vatandaşların merak ettiği konulardan birisi oluyor. Cuma günü alkol yasağı var mı sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. İşte marketlerden alkol satışlarına ilişkin merak edilen bilgiler...

Giriş Tarihi 15 Ocak 2021, 17:26 Güncelleme 15 Ocak 2021, 17:26
Hafta sonu alkol satışı yasak mı? Cuma günü alkol yasağı var mı?

İÇİNDEKİLER

Cuma günü alkol yasağı var mı? Hafta sonu alkol satışı yasak mı? Sokağa çıkma yasağı öncesi vatandaşlar marketlerden alışverişlerini tamamlamıyor. Büyük marketlerde hafta sonu alkol satışının yasak olup olmadığına ilişkin açıklama geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Buna göre marketlerden alkol satışına dair yeni bir karar alınmıştı. İşte alınan kararın detayları...

HAFTA SONU ALKOL SATIŞI YASAK MI?

Koronavirüs tedbiri olarak sunulan sokağa çıkma yasağına ek genelge kapsamında yayımlanan genelgede hafta sonları alkol satışı yasaklandı.

İçişleri Bakanlığı'nın hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin genelgesinde, saat 10.00-17.00 saatleri arasında market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilerin faaliyet gösterebilecekken, bu süreçte alkol satışı yapılamayacak.

Alkol yasağı, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında saat 10.00-17.00 saatleri arasında bakkal ve marketlerin açık olmasına rağmen tekel bayilerin kapalı olmasının haksız rekabete neden olacağı gerekçesiyle uygulanacak.

CUMA GÜNÜ ALKOL SATIŞI YASAK MI?

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasağı sebebiyle bakkal, market ve kuruyemişçi gibi işletmeler 10.00 ile 17.00 arasında hizmet verebiliyor. Sokak kısıtlaması uygulanan hafta sonlarında, marketlerde alkol satışı yapılmayacak. Cumartesi ve pazar günleri açık olan market ve bakkallardan alkollü içki alınamayacak. Alkol satışının yapıldığı tekel bayiler ise yasak boyunca kapalı olmak zorunda. Ancak Cuma günü alkol satışı yapılabilecek.