Ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? MEB ehliyet sınavı sonuç sorgulama ekranı! Sınavlar ertelendi mi?

Ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından sıklıkla araştırılanlar arasında yer alıyor. Tüm dünyayı etkileyeren koronavirüs salgınından dolayı pek çok konuda farklılıklar oluyor, sınavlar erteleniyor ya da online gerçekleştiriliyor. Bu gelişmelerden dolayı ehliyet sınavlarının ertelenip ertelenmediği de merak konusu oldu. Diğer yandan sınava giren vatandaşlar sonuçlar için heyecanlanıyor. Peki MEB ehliyet sınavı sonuç sorgulama ekranı erişime açıldı mı?

Giriş Tarihi 23 Aralık 2020, 17:59 Güncelleme 23 Aralık 2020, 17:59
Ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? MEB ehliyet sınavı sonuç sorgulama ekranı! Sınavlar ertelendi mi?

İÇİNDEKİLER

Ülkemizde arabayla trafiğe çıkmak isteyen vatandaşların ehliyet alması gerekiyor, bunun için de sınavdan başarılı not almak önem taşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ehliyet sınavlarıyla ilgili açıklama yapıp yapmadığı merak konusu oldu. Peki ehliyet sınav sonuçları belli oldu mu? Sonuçlar nereden ve nasıl sorgulanabiliyor? MEB ehliyet sınavı sonuç sorgulama ekranı haberimizin içeriğinde yer alıyor. İşte tüm detaylar…

EHLİYET SINAVI SONUÇ SORGULAMA EKRANI

T.C. kimlik numarası ve ekranda görülen güvenli kodunu girmek yeterlidir.

EHLİYET SINAVLARI ERTELENDİ Mİ?

Koronavirüs salgını nedeniyle artan vakaların önüne geçmek için yeni tedbirler ve yasaklar yürürlüğe konuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı yapılan duyuruya göre ehliyet sınavları haftanın 7 günü 81 ilde gerçekleştirilmeye devam ediliyor.

Ehliyet sınav başvuruları her ayın 1'i ile 10'u arasında alınmaya devam edecek. Başvuran adaylar, koronavirüs tedbirleri doğrultusunda sınava girebilecek.

HAFTA SONU EHLİYET SINAVLARI YAPILACAK MI?

Koronavirüs salgını nedeniyle, bulaş riskini azaltmak, teması düşürmek için önlemler alınmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursu (SRC) ile iş makineleri sürücü eğitim kurslarında eğitimlerini tamamlayarak sınav aşamasına gelmiş kursiyerlerin sınavları hakkında duyuru yaptı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında cumartesi ve pazar günü yapılan özel motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitim dersi uygulama sınavları 8 kişiyle sınırlandırılarak yapılmıştı.

Geçen hafta yapılan açıklamaya göre, yapılacak ikinci bir duyuruya kadar, izleyen haftalardaki özel motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitim dersi uygulama sınavlarının saat 11.00'de 8 kursiyerle sınırlı olmak kaydı ile yapılacak. Özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursu (SRC) ve iş makineleri sürücü eğitim kursu teorik ve uygulama sınavları ise saat 12.00'de başlatılacak şekilde planlanacak.

Açıklamada, "Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında aralarında motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları gibi yaygın eğitim faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecek." ifadelerine yer verildi.

EHLİYET ALMAK İSTEYENLER İÇİN ONLİNE EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığınca, ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyenlere yönelik kurslar ile özel çeşitli kurslardan yeterli altyapıya sahip olanların, teorik dersleri uzaktan öğretim yoluyla yapabilecekleri açıklandı. Bu kurumların uygulamalı eğitimleri ise yüz yüze eğitimin başlayacağı 4 Ocak'tan sonra tamamlanacak.