Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan 'Kazakistan' mesajı: Her alandaki iş birliğimizi ileriye taşımaya devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 16 Aralık 1991'de bağımsızlığını ilan eden Kazakistan'ın "Bağımsızlık Günü"nü kutladı. Oktay, "Köklü tarihi ve kültürel bağlarımızı güçlendirmeye ve her alandaki iş birliğimizi ileriye taşımaya devam edeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Dost ve kardeş ülke Kazakistan'ın Bağımsızlık Günü'nü kutluyorum. 29 yıl önce Kazak yurdu bağımsızlığını ilan ettiğinde onu ilk tanıyan Türkiye olmuştu. Köklü tarihi ve kültürel bağlarımızı güçlendirmeye ve her alandaki iş birliğimizi ileriye taşımaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın o paylaşımı;
Dost ve kardeş ülke #Kazakistan'ın Bağımsızlık Gününü kutluyorum.
— Fuat Oktay (@fuatoktay) December 16, 2020
29 yıl önce Kazak yurdu bağımsızlığını ilan ettiğinde onu ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştu.
Köklü tarihimizi ve kültürel bağlarımızı güçlendirmeye ve her alandaki işbirliğimizi ileriye taşımaya devam edeceğiz. pic.twitter.com/tcoVSbmCgi