Youtube Gmail neden açılmıyor? Youtube Gmail son dakika çöktü mü? Youtube ne zaman düzelecek?

Google servislerine erişim sıkıntısı yaşanması üzerine, Youtube Gmail çöktü mü sorusu gündem oldu. Youtube Gmail neden açılmıyor sorusuna arama motorlarında yanıt aranıyor. Youtube'a girmek isteyen kişiler Youtube 503 hatası veya "Bir şeyler ters gitti" gibi uyarılarla karşılaşıyor. Aynı zamanda Gmail ve Google Drive gibi servislere girmek isteyenlerin de sıkıntı yaşadığı sosyal medyada belirtiliyor. Peki, Youtube ne zaman düzelecek?

Giriş Tarihi 14 Aralık 2020, 15:43 Güncelleme 14 Aralık 2020, 16:23
Youtube Gmail neden açılmıyor? Youtube Gmail son dakika çöktü mü? Youtube ne zaman düzelecek?

İÇİNDEKİLER

Youtube Gmail çöktü mü? Youtube Gmail neden açılmıyor? Google'ın popüler servislerine erişimlerde sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. Video izleme sitesi Youtube açmak isteyenler " Bir şeyler ters gitti" uyarısıyla karşılaşıyor.

YOUTUBE GMAİL ÇÖKTÜ MÜ?

YouTube ve Gmail'in de aralarında bulunduğu bazı Google hizmetlerine erişim sorunu yaşanıyor.

Dünya çapında online hizmetlere erişim aksaklıklarını tespit eden Downdetector.com'un verilerine göre, Google hizmetlerine ilişkin erişim sorunu sadece Türkiye'deki kullanıcıları değil, dünyanın birçok ülkesindeki kullanıcıyı etkiliyor.

Sosyal medyada kullanıcılar, erişim sorununa ilişkin çok sayıda paylaşım yaptı. Twitter'da "#YouTubeDOWN" hashtagi ile konuya ilişkin yapılan paylaşımlar en çok paylaşım yapılan konular arasında yer aldı.

Google yetkililerinden ise konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

YOUTUBE'A YENİ ÖZELLİK GELECEK

Canlı bir performans ya da birden farklı versiyonu olan bir müzik klibi arandığında YouTube Müzik üzerinden ilgili parçanın açılması ve video olarak oynatılması gerekiyordu. Kapak görselinin hatırlanmadığı durumunda işlevsel olacak bu özellikle beraber şirket, kullanıcıların aramalarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Bunun haricinde ise keşfet bölümünde sayfayı kaydırdıkça önünüze gelen parçaların video klipleri de hareketli olarak ön izlenebilecek. Bu sayede YouTube Music, kullanıcıların parça detaylarına daha hızlı göz atmasını sağlayarak içeriklerin ilgi çekme potansiyellerini de arttırıyor.

YouTube'un mobil versiyonundan da alışkın olduğumuz bu özellik, bazı durumlarda can sıkıcı olabiliyor. Hem veri tasarrufu hem de gereksiz içerik görüntülenmesinin önüne geçmek maksadıyla YouTube Müzik, denetimi kullanıcılara bırakıyor.

Uygulama seçenekleri altından ilgili ön izleme özelliği ayarına giderek seçeneği kapalı ya da 'sadece Wi-Fi'de oynat' şeklinde ayarlamanız mümkün. Bu özelliğin kullanılabilir olması için ise tek yapmanız gereken (4.07.51 sürümü ve üstü) uygulamayı güncellemek.