Son dakika: Google çöktü mü? 14 Aralık Google sunucu hatası! Google-Gmail ne zaman düzelecek?

Google çöktü mü? Google'da özellikle 14.50 sonrasında çeşitli problemler meydana gelmeye başladı. Uygulamayı sürekli bir biçimde kullananan milyonlarca kullanıcı arama motorunun çöküp çökmediğine dair detayları öğrenmek istiyor. Özellikle Gmail bölümünde sıkıntılar yaşandığı ilk gelen bilgiler arasında yerini aldı. Peki, 14 Aralık Google sunucu hatası nedir? Google-Gmail ne zaman düzelecek? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 14 Aralık 2020, 15:42 Güncelleme 14 Aralık 2020, 15:49
Son dakika: Google çöktü mü? 14 Aralık Google sunucu hatası! Google-Gmail ne zaman düzelecek?

İÇİNDEKİLER

Google çöktü mü sorusu internet kullanıcıları tarafından araştırılıyor. Aktif olarak kullanılan uygulamada mail kısmında sorunlar olduğu bildiriyor. İnternette çeşitli erişim problemleri yaşandığını konuşuluyor. Ayrıca YouTube uygulamasında akış yenileme sorunu da olduğu konuşulanlar arasında. Peki, Google çöktü mü? 14 Aralık Google sunucu hatası nedir? Google-Gmail ne zaman düzelecek? İşte merak edilenler...

GOOGLE ÇÖKTÜ MÜ?

Milyonlarca kullanıcı uygulamada problem olması nedeniyle uygulamayı kullanamıyor. Google sorununun neden kaynaklandığı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Sorunun ilerleyen dakikalarda düzeleceği tahmin ediliyor. Konuya dair Google'dan resmi bir açıklama yapılmadı.

İşte Google arıza haritası...

GOOGLE'IN İLK ADINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Bugüne neredeyse hayatımızın her alanında olan internet devi Google'ın ilk adı 'BackRub'dı. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ise 'sırt masajı'dır.

Kurucular Larry Page ve Sergey Brin 15 Eylül 1997 yılında platformun adını Google'a çevirerek resmi kaydını da bu isimle yaptı.

GOOGLE HAKKINDA

Google, internet araması, çevrim içi bilgi dağıtımı, reklam teknolojileri ve arama motorları için yatırımlar yapan çok uluslu Amerikan anonim şirketi.

İnternet tabanlı hizmet ve ürünler geliştirir, ek olarak bunlara ev sahipliği yapar. Kârının büyük kısmını AdWords programı aracılığıyla reklamlardan elde etmektedir.

Google'ın dünya çapında veri merkezlerinde bir milyondan fazla sunucuda çalıştığı, bir milyardan fazla arama isteğini işlediği ve kullanıcıları tarafından oluşturulan verinin gün başına yirmi dört petabayt olduğu tahmin edilmektedir.

Şirket, Orkut, Google Buzz ve Google+ gibi sosyal ağ araçları ile elektronik posta hizmeti Gmail servisi gibi çevirmiçi verimlilik yazılımları sunmakta, ek olarak, web tarayıcısı Google Chrome, fotoğraf görüntüleme ve düzenleme yazılımı Picasa ve anlık mesajlaşma Google Talk gibi uygulamalarla masaüstüne kadar uzanmaktadır.

Bunlar dışında, Android mobil işletim sistemi gelişimine öncülük yapmıştır. Cr-48 ana işletim sistemi olarak da bilinen yeni Google Chrome OS, 15 Haziran 2011 tarihinden beri, Samsung Series 5 ve Acer AC700 gibi ticari Chromebook'larda kullanılmaktadır.