Sokağa çıkma yasağında kargolar çalışıyor mu? 5-6 Aralık sokağa çıkma yasağında kargo şirketleri açık mı?

Sokağa çıkma yasağında kargolar çalışıyor mu? Sorusunun yanıtı gündemde binlerce kişi tarafından merakla araştırılıyor. Corona virüs vakalarının artmasıyla birlikte yeniden kısıtlamalar gündeme geldi bunlardan biri de sokağa çıkma kısıtlaması oldu. Peki kargo bekleyenlerin merak ettiği ve sık sık arama motorlarından sorguladığı 5-6 Aralık sokağa çıkma yasağında kargo şirketleri açık mı? Sorusunun cevabı nedir? Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile genelge gönderildi ve detaylar yer alıyor. Sokağa çıkma yasağında kargoların durumu haberimizde yer alıyor.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2020, 12:51 Güncelleme 04 Aralık 2020, 12:51
Sokağa çıkma yasağında kargolar çalışıyor mu? 5-6 Aralık sokağa çıkma yasağında kargo şirketleri açık mı?

İÇİNDEKİLER

Sokağa çıkma yasağında kargolar çalışıyor mu? 5-6 Aralık sokağa çıkma yasağında kargo şirketleri açık mı? Sorgulamalarının yanıtını haberimizde derledik. Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sokağa çkma yasağının uygulanmaya başlayacağını açıklamasının ardından gözler kargo şirketlerine çevrildi. Özellikle çoğunlukla evde olan vatandaşlar online alışveriş yaptığı için kargolarının hafta sonu sokağa çıkma yasağında gelip gelmeyeceğini merak ediyor. İşte ayrıntılar…

5-6 ARALIK HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 20 Kasım'da başlayan kısıtlamalar ve hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile çeşitli sorular gündeme geldi. Bunların arasında kargo şirketlerinin akıbeti de yer aldı. Genelgede binlerce vatandaşı ilgilendiren konuya açıklık getirilerek, ''Ürün ve/veya malzemelerin nakliyesinde ya da lojistiğinde (kargo dahil), yurt içi ve yurt dışı taşımacılık, depolama ve ilgili faaliyetler kapsamında görevli olanlar istisna kapsamındadır.'' denildi.

KARGO ÇALIŞMA SAATLERİ 2020

YURTİÇİ KARGO

Yurtiçi Kargo hafta içi 09.00 - 18.00 saatleri arası hizmet veriyor. Hafta sonu ise cumartesi günleri 09.00 - 17.00 arası hizmet verirken, Pazar günleri hizmet vermemektedir.

MNG KARGO

MNG kargo şubeleri Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma yani hafta içi 08.30 ile 18.00 arası mesai yapıyor. Cumartesi günleri saat sabah 08.30 ile 14.00 arasında Pazar ise tüm şubeler kapalıdır.

PTT KARGO

PTT, hafta içi her gün sabah tam 08.30'da başlar ve 12.30'a kadar mesai sürer. Bu saatten sonra ise bir saatlik bir mola verilerek öğlen 13.30'da mesaiye başlar. Kapanış saati olan 17.00'a kadar hizmet vermeye devam eder.

SÜRAT KARGO

Sürat Kargo ise hafta içi 08:30 - 18:00 arası çalışırken hafta sonu cumartesi de 08:30 - 14:00'e kadar hizmet veriyor. Pazar günleri şubeleri açık değildir.

ARAS KARGO

Aras Kargo şubeleri çalışma yani mesai saatleri hafta içi pazartesiden, cuma gününe kadar 08:30 ile 18:00 arasındadır. Hafta sonları ise cumartesi 08:30 ile 13:00 arasında şubeler hizmet vermektedir. Pazar günleri ise tüm şubeler kapalıdır.