Yeni yasaklar neler olacak? Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler o toplantıda…

Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Yeni yasaklar neler olacak? Koronavirüs salgınında günlük 30 bin vaka üstüne çıkılmasıyla birlikte gözler alınabilecek yeni tedbirlere çevrildi. Kabine toplantısından çıkması muhtemel yeni yasak kararlarının neler olabileceğine dair tahminler gündeme geliyor. Hafta sonu tamamen sokağa çıkma yasağı, hafta içi sokağa çıkma yasağı, şehirler arası giriş çıkış yasağı gibi önlemlerin alınabileceği konuşuluyor. İşte, yeni yasaklarla ilgili merak edilen detaylar…

Giriş Tarihi 30 Kasım 2020, 09:21 Güncelleme 30 Kasım 2020, 09:21
Yeni yasaklar neler olacak? Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı? Gözler o toplantıda…

İÇİNDEKİLER

Yeni yasaklar neler olacak? Hafta içi sokağa çıkma yasağı olacak mı sorusu gündeme oturdu. Hafta sonu belirli saatler içerisinde uygulanan sokağa çıkma yasağının tamamen uygulanabileceği belirtilirken, vaka sayısının yüksek olduğu illere seyahat yasağı gelebileceği iddia ediliyor. Gözler kritik Kabine toplantısına çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün saat 15.00'da Beştepe Külliyesi'nde kabine toplantısı başlayacak. Toplantıda alınacak yeni tedbirler masaya yatırılacak.

YENİ YASAKLAR NELER OLACAK?

HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınacak yeni tedbirlerin masaya yatırılacağı bakanlar kurulu toplantısında, özellikle vaka sayılarının yüksek olduğu illerde sokağa çıkma yasağının hafta içi de uygulanması gündeme alınacak. 81 ile de getirilebileceği belirtilen bu kısıtlamanın öncelikli şehirler ile başlatılma ihtimali de var.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI

Başkan Erdoğan başkanlığında toplanacak ve sonrasında bizzat Erdoğan'ın açıklaması beklenen son dakika kararları içerisindeki yeni tedbirler arasında en kritik ikinci yasak ise şehirler arası yolculuğa getirilecek seyahat kısıtlaması. Bu kısıtlamanın ciddi biçimde masada olması bekleniyor. Çünkü birçok şehirlerde nüfuslarına oranla beklenen koronavirüs vaka artışları bunun çok daha üzerinde seyrediyor.

KORONAVİRÜSE KARŞI DİJİTAL ÖNLEMLER

Koronavirüste Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden çıkacak olan kararlara ilişkin kritik bir noktada koronavirüsle dijital mücadele. Bireysel olarak her bir vatandaşın kaydının tutulması, olmaması gereken noktada olmaması için uygulanan dijital önlemler içerisinde de yeni tedbirler alınması gündemde. Bu önlemler kapsamında çıkabilecek ek tedbirler de şunlar;

TOPLU GİRİŞ OLAN ÇARŞI VE PAZARLARA KISITLAMA

Bilindiği gibi koronavirüsün tırmanışa geçtiği günlerde alınan kararla özellikle büyük şehirler başta olmak üzere işlek cadde, meydan ve pazar yerlerine hes kodu olmayanların girmesi yasaklanmıştı. Kabine toplantısında bu kısıtlamanın genele yayılması ve tüm illerde yeni tedbirler kapsamında pazar, çarşı ve iş hanları gibi noktalarda Hayat Eve Sığa (HES) kodu olmayanların alana girme yasağı gündemde.

BAŞKAN ERDOĞAN YENİ TEDBİRLERİ AÇIKLAYACAK

Koronavirüste 2 haftalık kısmi yasaklara rağmen koronavirüs vaka ve ölümlerinde azalma görülmedi. Bu kapsamda yeni tedbirlerine gündeme alınacağı kritik Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün toplanıyor. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde koronavirüs gündemiyle yapılacak toplantıdan kovid-19 salgınıyla ilgili alınacak yeni tedbirler çıkacak. Kabine kararlarını Başkan Erdoğan bizzat açıklayacak.

BAKAN KOCA SUNUM YAPACAK

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son iki haftadır, haftasonları belli saatlerde uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının ardından vaka sayılarının illere göre nasıl seyrettiğine dair bir sunum yapması da bekleniyor. Ayrıca Koca'nın Çin aşını Türkiye'de gönüllü olarak yaptıranlarla ilgili son rakamları paylaşması ve yerli aşıyla ilgili bilgilendirme yapacağı da ifade ediliyor.

Başkan Erdoğan'ın bugün açıklayacağı yeni tedbirler içerisinde seyahat ve hafta içi sokağa çıkma yasağının ön olanda olmasına kesin gözüyle bakılıyor.