Hangisi 1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul'da kurulmuş olan bir dernektir?

Hangisi 1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul'da kurulmuş olan bir dernektir sorusunun yanıtı Kim Milyoner Olmak İster izleyiciler tarafından sorgulanıyor. Cumartesi akşamları saat 20.00'de ATV'de Kenan İmirzalıoğlu sunumuyla ekranlara gelen programda sorular her soru merak konusu oluyor. Peki, bu sorunun yanıtı nedir? İşte milyonların merak ettiği sorunun yanıtı...

Giriş Tarihi 28 Kasım 2020, 20:50 Güncelleme 28 Kasım 2020, 21:07
Hangisi 1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul’da kurulmuş olan bir dernektir?

İÇİNDEKİLER

Hangisi 1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul'da kurulmuş olan bir dernektir sorusu hakkındaki araştırmalar arama motorları üzerinde yoğunluk kazandı. Kim Milyoner Olmak İster seyircileri Kenan İmirzalıoğlu tarafından yarışmacıya yöneltilen bu sorunun yanıtı heyecanla araştırıyor. İşte çok konuşulan soru, şıkları ve cevabı...

MİLYONER'DE ÇOK KONUŞULAN O SORU

Soru: Hangisi 1918-1922 arasındaki Mütareke döneminde İstanbul'da kurulmuş olan bir dernektir?

A: İskambille Savaş Derneği

B: Tombalacılarla Mücadele Derneği

C: Satranç Oynamayı Bıraktırma Derneği

D: Tavla Oyununu Yasaklatma Derneği

Doğru cevap: B: Tombalacılarla Mücadele Derneği

O dönemde Rus kadınlarına karşı duyulan tepkilerin İstanbul'da bir süre sonra daha organize bir hale gelmeye başladığı görülmektedir.

İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası'nın Cumhuriyetin ilanını izleyen günlerde millileştirilmesinde rol oynayan Ahmet Hamdi Başar, Rus kadınların tombala oynatmaları ile mücadele etmek üzere "Tombalacılarla Mücadele Derneği'ni kurar.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER HAKKINDA

Dünyanın en çok seyredilen ve kazandıran yarışma programı atv ekranlarında devam ediyor!Yarışmada toplam 12 soru yer alıyor. Bu on iki soruyu yanıtlamak için size 4 joker hakkı sunuluyor. Ayrıca 2 barajınız var.

Baraj sorularını doğru yanıtladığınızda o ana kadar kazandığınız ödül her halukarda sizin oluyor.12. soruyu da doğru yanıtlarsanız kazanacağınız ödül tam 1 Milyon TL.Milyoner olmak için son kararınızı vermeye hazır mısınız?(Daha önce başvuru yapan adaylar başvurularını yenileyebilirler)